Uutiset

Vaihtoehtonaiset houkuttelevat bisnesmiestä vaihtoehtoelämään

Mitä syntyy, kun yhdistetään melodista punkrockia soittava turkulaisbändi, Aki Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä -elokuvan päätähti Markku Peltola ja Riihimäen nuorisokeskus Monari?

Tietysti musiikkivideo läpimurtoaan yrittävällä So Called Plan -yhtyeelle tuottaja-ohjaaja Valtteri Kokon avustuksella. Mukana videon teossa ovat myös näyttelijät Inga Björn ja Johanna Kokko, joka on Valtterin sisko.

Bändi koostuu neljästä, iältään 23-27 -vuotiaista kavereista. Eero Saarikoski on laulaja-kitaristi, Ville Asp laulaa ja soittaa rumpuja, Joni Saarinen on basisti ja Sauli Sipilä kitaristi.

Nelikko taustavoimineen kuvasi Riihimäellä ensimmäistä musavideotaan kappaleelle Right Direction, joka julkaistaan tammikuussa. Helmikuussa tulee ulos yhtyeen debyyttilevy.

Lähes kolme vuotta yhdessä soittaneen bändin pojat tietävät, että musiikkimarkkinoille ei tänä päivänä ole paljon asiaa ilman uskottavaa musavideota.

-On helvetin vaikea päästä pinnalle. Se on paljon tuurista kiinni. Hyviä bändejä on ihan liikaa, Saarinen tilittää.

-Musiikki tarvitsee kasvot. Video jää ihmisten visuaaliseen muistiin, Sipilä lisää.

Nuoria pitää auttaa

Näyttelijä Markku Peltola kertoo lähteneensä mukaan itselleen täysin tuntemattoman bändin musavideon tekoon siksi, koska haluaa auttaa nuoria pääsemään eteenpäin elämässään ja ”koska Valtteri pyysi”.

-Täytyy avittaa nuorta kaveria ja nuoria ylipäätään. Lisäksi pysyy itse mukavasti vireessä ja ajan hermolla, kun touhuilee nuorten kanssa. Tämä on lupsakkaa meininkiä.

-Älä vaan kysy, mikä tän bändin nimi on – mä en tiedä. Biisin kertosäkeen olen kuullut, Peltola naurahtaa.

Hän on juuri saapunut nuorisokeskukseen Riihimäen vesitornin katolla otetuista kuvauksista. Peltola esittää videossa kiireistä bisnesmiestä.

– Kunnes tulevat vaihtoehtonaiset, jotka houkuttavat miestä vaihtoehtoelämään. Mies muuttuu yhtäkkiä klovniksi. Ehkä se kuvaa pyrkimystä pois kiireestä ja kohti sisäistä rauhaa, Peltola kuvailee.

Omaa elämäänsä suosittu näyttelijä on koittanut viedä hieman samaan suuntaan. Vuosi sitten hän muutti Tampereelta ”ihan metsän keskelle” Kangasalle.

-Duunit ovat kuuluisuuden myötä lisääntyneet niin paljon, että sitä ei melkein kestä. Täytyy olla jotain vastapainoksi, hän kertoo.

Mukavaa vaihtelua

Ohjaaja Valtteri Kokko on verhonnut videon ”vaihtoehtonaiset” Johanna Kokon ja Inga Björnin klovnin vaatteisiin.

-Mun näkemykseni musavideosta ei ole, että siinä esiintyvät vähäpukeiset tytöt. Video kuvaa pelleilykauhun keinoin sitä, miten nykyajan bisnesajattelu törmää nuorisokulttuurin ja punkin kanssa. Pellet ja klovnit ovat mun mielestä hirveän pelottavia, Valtteri Kokko selvittää ideaansa.

Johanna Kokon mukaan tiimin työskentely on ollut mieluisa kokemus.

-On kiva tulla uuteen työryhmään, kun ihmiset uskovat asiaansa ja ovat innostuneita ja tosissaan. Nuorten ohjaajien kanssa on mukava tehdä töitä, koska he eivät ole vielä urautuneet.

Inga Björn kertoo myös nauttineensa ja imeneensä vaikutteita arvostamiltaan näyttelijäkollegoilta.

-Mä saan lisää harjoitusta ja kokemusta, kun pääsen tekemään töitä ammattilaisten kanssa.

-Vaikka biisi soi taustalla, en ole sitä periaatteessa edes kuullut. Olen ollut niin keskittynyt hommaani, Björn sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

22.1.2020