Uutiset

"Vaikeaa on, mutta pakko on yrittää"

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen ja joukkueen kapteeni Ville Viitaluoma vakuuttavat, että HPK pelaa liigan loppuun saakka taistellen.

– Pitää yrittää, kun on pienikin mahdollisuus – ja vaikka ei olisikaan. Vaikeata on, mutta pakko on yrittää. Pelit loppuvat kun loppuvat. Kesken ei voi jättää, Viitaluoma painottaa.

Arvonen on tasan samoilla linjoilla.

– Niin kauan kuin valoa on tunnelin päässä, HPK taistelee, valmentaja tuumaa ja näkee vielä sen valon kajastavan.

HPK kohtaa tänään Rinkelinmäellä SaiPan. Lappeenrantalaisten kausi on mennyt hienosti ja joukkue on vahvasti menossa suoraan puolivälieriin. HPK:lla taas on tökkinyt ennen muuta maalinteko. Arvonenkin sanoo, että tilastojen mukaan HPK:lla on ollut enemmän maalintekopaikkoja kuin sen vastustajilla.

Viitaluoman mukaan HPK tarvitsee pilkettä silmäkulmaan.

– Sitä tarvitaan pelaamiseen ja myös maalintekoon. Iloisen ilmeen kautta voi maalejakin tulla.

Ei myyntikonttori

HPK:n ystävät varmasti hätkähtivät seuran pelaajakoordinattorin Janne Laukkasen lausuntoa Ilta-Sanomissa.

– Koska pudotuspelimahdollisuutemme ovat menneet, olemme valmiita neuvottelemaan kenen tahansa pelaajan myynnistä loppukaudeksi, Laukkanen sanoo Ilta-sanomien mukaan.

HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela veti herneen melkein nenään luettuaan tämän lausunnon. HPK oli nimittäin juuri päättänyt ihan toisenlaisesta strategiasta.

– Ei pidä paikkaansa. Olemme puhuneet, että erittäin harkitusti menemme eteenpäin. Laukkasen mukaan jutun kirjoittanut toimittaja veti omia johtopäätöksiään siitä, mitä hän oli sanonut, Korpela jyrähtää.

– Joukkueelle on ilmoitettu, etteivät jutun tiedot pidä paikkaansa. Toimittaja oli käyttänyt siinä vähän värikynää. Näin ainakin minulle on kerrottu ja samalla vakuutettu, että näillä pelaajilla mennään, sanoo puolestaan Arvonen.

Jääkiekkoliigan siirtoaika päättyy lauantaina (15.2.) kello 16. Hämeen Sanomien tietojen mukaan HPK:n Jere Sallisen loppukauden palveluksista on monikin seura kiinnostunut. Toisaalta tässä vaiheessa kautta tapahtuvalla pelaajasiirrolla ei ole merkittävää vaikutusta seuran talouteen. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

5.6.2020