Uutiset

Vaikeimmat sähköviat ohi vasta ensi viikolla.

Suurin osa alkuviikon myrskyjen aiheuttamista laajoista sähkönjakelun vioista oli perjantaihin mennessä korjattu, mutta sähköttä oli yhä tuhansia talouksia. Fortumin mukaan viimeisten, suuritöisimpien vikojen korjaaminen kestää ensi viikkoon. Sama linja on Vattenfallilla.

Perjantai-iltana vielä noin 1800 kantahämäläistä taloutta oli ilman sähköä. Kyseessä ovat hankalimmat ja vaikeimmat korjattavat kohteet, joissa täytyy rakentaa verkkoa kokonaan uusiksi. Lopella, Tammelassa, Jokioisilla, Urjalassa ja Humppilassa vuosi vaihtuukin pimeässä.

Fortumin verkossa oli illansuussa vailla sähköä vielä runsaat 10?000 asiakasta lähinnä Lounais-Suomessa ja Uudellamaalla, Vattenfallilla vajaat 3?000 ja Pohjois-Satakunnassa kahden alueellisen yhtiön verkossa yli 2?000.

Vattenfallin käyttöpäällikkö Markku Vänskä sanoo, että Vattenfall saa koko ajan lisää ilmoituksia uusista pienjänniteverkon vioista. Ilmoituksia on luvassa lisää viikonloppuna, kun ihmiset käyvät mökeillään.


Matkapuhelinverkko takkuaa

Elisan, Soneran ja DNA:n matkapuhelinverkoissa esiintyi vielä paikoitellen häiriöitä, vaikka enin osa sähkökatkojen vioittamista tukiasemista on saatu toimintaan.

Rautateillä lähes kaikki myrskyn seurauksena vioittuneet tasoristeysten varoituslaitteet on saatu kuntoon, lukuun ottamatta kahta risteystä Pori-Tampere-radalla.

(HäSa, STT)