Uutiset

Vaikeuksien kautta voittajaksi

HPK otti torstaina toisena päivänä peräkkäin voiton jääkiekkoliigassa, kun se kaatoi Oulun Raksilassa vaikeiden vaiheiden jälkeenkin Kärpät jatkoajalla. HPK nousi lopussa ilman maalivahtia tasoihin ja vei lopulta voiton jatkoajalla maalein 3–2 (1–2, 0–0, 1–0).

Kerhon sankareiksi nousivat Oula Palveen laidassa jo pidempään pelannut kaksikko Janne Lahti–Philippe Cornet. Lahti teki hämeenlinnalaisten tasoitusmaalin ajassa 58.37 ja Cornet kiitti Kärppä-puolustuksen virheestä ajassa 62.46.

Kahden Kerhon maalin väliin mahtui vielä HPK:n kannalta rutkasti jännitettävääkin, sillä Juho Keränen osui vahingossa ikävän näköisesti kyyryssä olleeseen Lasse Kukkoseen ja sai päähän kohdistuneesta taklauksesta 2+10 minuuttia. Kärpät pyöritti ylivoimaa kolmannen erän lopun ja jatkoajan alun, mutta HPK kesti.

Kerhon pelin heikoin hetki oli toinen erä, mutta joukkue selvisi siitä takaiskuitta. Se antoi vieraille myös mahdollisuuden tapella ottelun voitosta kolmannessa erässä.

– Peli oli kova ja tasainen. Vastustaja oli hyvä, mutta niin olimme mekin. Pidin meidän ottelun alustamme, siitä miten lähdimme peliin. Olimme silloin vahvoja. Hyvä joukkue tekee maalit jostain, mutta Kärppien kaksi osumaa jättivät pikkuisen hampaankoloon. Toinen erä oli vastustajan. Olimme jäljessä, emmekä meinanneet millään päästä erinomaisesti pelanneen Kärppien lähtöpeliin kiinni, myönsi HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen.

Kolmas erä oli puolestaan aika selvästi HPK:n, vaikka joukkue joutuikin metsästämään tasoitusta kärsivällisesti loppuhetkille asti.

– Paine kääntyy vähitellen toiseen suuntaan, kun toinen tulee takaa. Emme saaneet ylivoimasta maalia, mutta joukkueesta löytyi vielä luonnetta. Olen ylpeä siitä, että joukkue jaksoi vielä tehdä tasoitusmaalin, Pennanen kehui.

HPK:n voittomaalin tehnyt Cornet muistutti, että HPK on pelannut tällä kaudella aika usein vahvan kolmannen erän.

– Yksikään peli Kärppiä vastaan tällä kaudella ei ole ollut helppo. Se on vahva vastustaja ja pelaa hyvin varsinkin täällä Oulussa. Toisessa erässä se sai meidät jahtaamaan peliä. Puhuimme viimeksi Helsingissä meidän kolmansista eristämme. Se oli taas parhaamme. Saimme karvauksemme toimimaan ja onneksi myös lopussa maalin, Cornet sanoi.

Kanadalaisenkin mielestä HPK:n joukkueessa on tällä kaudella luonnetta.

– Luotamme toisiimme, pelitapaamme ja valmentajiimme. Ei ole väliä, olemmeko edellä vai takana. Löydämme silti keinot voittaa ja niin hyvät joukkueet tekevät.

Cornet saa viikonlopun aikana joukkueeseen toisen kanadalaisen, puolustaja Shane O´Brienin.

– On siistiä saada toinen kanadalainen joukkueeseen. En tunne häntä, mutta pelasin häntä vastaan muutaman kerran AHL:ssa. Hän on hyvä ja kokenut puolustaja, josta on meille varmasti apua, Cornet arveli. HäSa

Katso videoHPK:n tasoitusmaalin tehneen Janne Lahden haastattelu osoitteessa www.hameensanomat.fi.

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic