Uutiset

Vaikeuksien kautta voittoon

Hämeenlinnan Steelers jatkaa taisteluaan noususta salibandyliigaan, kun se kaatoi divarin puolivälierissä mynämäkeläisen SBS Wirmon kolmannessa ja sarjan ratkaisseessa ottelussa jatkoajan jälkeen 8–7 (4–2, 2–3, 1–2, 1–0).

Ei olisi kuitenkaan ikinä uskonut, että Steelers taisteli tiistai-iltana jatkopaikasta salibandyn divarin välieriin. Etenkin joukkueen puolustajien pallollinen pelaaminen oli täysin ala-arvoista. Harhasyötöt seurasivat toisiaan, eikä pelin avaaminen tuntunut luonnistuvan oikein keneltäkään.

Eniten hukassa oli pakkipari Tuomas Mikkola–Janne Ijäs, jolle olisi voitu merkitä useampaankin Wirmon maaliin vähintäänkin muutama syöttöpiste. Jatkossa koko Steelersin puolustuksen on otettava iso ryhtiliike, jos unelma sarjanoususta halutaan edelleen saavuttaa.

Joukkueen päävalmentaja Jani Järvinen oli tietenkin tyytyväinen voitosta, mutta tiedosti myös, että vastaava pelaaminen ei jatkossa välttämättä pitkälle riitä.

– Kun tuloksesta ja voitosta pelataan, täytyy olla tyytyväinen. Sillä ei ole mitään väliä miten voitat – kunhan menet jatkoon. Vähän tuntui siltä, että painoimme tänään käsijarru päällä. Meidän teemamme oli tähän sarjaan lähtiessä, ettemme saa sortua pelkoon emmekä paineeseen. Tällä kertaa ei niihin kaaduttu, vaikka lähellä oltiinkin.

Ei ollut parhaimmillaan Steelersin veräjänvartija Jaakko Vahtokarikaan illan ottelussa. Niin ottelun avausmaali kuin kolmannen erän alun Wirmon 6–6-tasoitusmaalikin voidaan huoletta laittaa kokeneen Vahtokarin piikkiin. Jos selän taakse tehdään kahdeksan maalia ja torjuntoja merkitään koko ottelussa vaivaiset 11, voi huonollakin matematiikalla laskea, ettei ilta ollut Vahtokarin.

Vahtokarin hörppäisyn jälkeen Wirmo siirtyi nopeasti maalin johtoon ja lehtereillä alettiin jo pelätä pahinta.

Tuomarit tuuliajolla

Jos oli kotijoukkue välillä pelistä pihalla kuin lumiukko, oli tuomarikaksikko vielä pahemmin ulapalla. Pelaajia otettiin innokkaasti puhutteluun ja käsiä leviteltiin selvissäkin jäähyn arvoisissa tilanteissa puoli ja toisin.

Julius Aaltonen teki 7–7-tasoitusmaalin ottelun ainoalla ylivoimalla, kun Wirmolle vihellettiin erittäin kyseenalaisesti jäähy maasta pelaamisesta.

– Se ei edes tainnut olla maasta pelaaminen. Kahdessa aikaisemmassa pelissä jäähyjä vihellettiin, mutta tänään niitä ei tullut mistään. Jos tuomarit ovat meitä vastaan, meidän pitää kuitenkin pystyä kairaamaan sieltä voitto, kierteli ja kaarteli Järvinen yrittäen olla pahemmin kritisoimatta tuomareita.

Jonaeson ratkaisi

Ottelun jatkoaikaa ehdittiin pelata vain vaivaiset 44 sekuntia, kun ratkaisu näki päivänvalon. Mikkola tarjoili pallon Nico Jonaesonille, joka täräytti ottelun kolmannen maalinsa ohi Harri Soinin (17 torjuntaa).

– Nyt on aika hyvä fiilis. Tällaisia nämä pudotuspelit näköjään ovat. Valmentaja sanoi ennen jatkoajan alkua, että yksi veto voi ratkaista tämän sarjan. Päätin kokeilla ja sinne se meni, kertasi hattutempun iskenyt iloinen kakkosketjun laituri ottelun ratkaisua.

Steelers saa välierissä vastaansa SB Welhot, joka kaatoi omassa puolivälieräsarjassaan toisen hämeenlinnalaisjoukkueen LaSB:n. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic