Uutiset

Vaikka läpi harmaan kiven

Eräällä Los Angelesin poliisilaitoksella ihmetellään näinä päivinä oikein urakalla, miten ihmeessä ryöstöstä epäilty mies onnistui pakenemaan poliisisellistä seinän läpi vapauteen. Mies sai tehtyä sellin seinään 38 kertaa 22 sentin suuruisen reiän ja onnistuipa hän vielä huljuttamaan itsensä sen kautta uloskin.

Karkuri on 20-vuotias mies, jolla on mittaa 170 senttiä ja painoa 72 kiloa. Reikä ei tunnu miehen kokoon verrattuna ainakaan liian suurelta.

– En ole panemassa kenenkään päätä vadille tapahtuneen johdosta. Mutta se nyt joka tapauksessa on selvää, että seinässä on reikä, virkavallan esimiehistöön lukeutuva Carlos Islas esitteli ääneen huomiokykynsä toimivuutta tyhjään selliin tuijottaessaan.

Seinän läpi karanneen epäillyn tempaus sai aikaan sen, että kaikki Los Angelesin sellit joutuivat saman tien tarkastuksen kohteiksi.

STT

Spielberg ei vielä tarjonnut Japanin pääministerille elokuvaroolia

Japanin pääministerin Junichiro Koizumin ulkonäkö ei ole este elokuvauralle, ainakaan elokuvaohjaaja Steven Spielbergin mielestä.

Ohjaaja kehui maanantaina Japanin pääministerin ulkomuotoa elokuvatähtimäiseksi, muttei sentään tarjonnut ministerille roolia missään elokuvassaan.

– En voisi ottaa häntä pois teiltä ja viedä Hollywoodiin. Eikö hän ole parempi nykyisessä työssään, Spielberg kysyi.

Keskenään sanailevat Spielberg ja Koizumi kohtasivat maanantaina Tokiossa, jossa ohjaaja oli markkinoimassa uutta elokuvaansa Maailmojen sota (War of the World). Elokuva sai maailman ensi-iltansa maanantaina.

STT

Mette-Maritin isän kohuliitto kariutui

Norjan kruununprinsessan Mette-Maritin isä Sven O. Hoiby eroaa nykyisestä vaimostaan, entisestä stripparista Renathe Barsgardista. Asiasta kertoivat Norjan tiedotusvälineet tiistaina.

Pariskunta tapasi viime vuonna Kristiansandissa Etelä-Norjassa. Heidät vihittiin maaliskuussa Norjan suurlähetystössä Haagissa.
Parin ikäero oli huomattava: Barnsgad on 34-vuotias, kun taas Hoibylle on kertynyt ikää mittariin 68 vuotta. Tämä ei kuitenkaan ollut Hoibyn mukaan eron syy:

– Avioliitossa tarvittava keskinäinen kunnioitus ja luottamus on mennyt, analysoi Hoiby Se og Hör -sensaatiolehdelle eron syitä.

Barsgard on jättänyt entisen ammattinsa ja opiskelee parhaillaan sairaanhoitajaksi.

Hoiby ja Mette-Maritin äiti erosivat jo vuonna 1983.

STT

Päivän lehti

16.7.2020