fbpx
Uutiset

Vaimonsa ja kaksi pientä lastaan murhannut elinkautisvanki vapautuu vankilasta ensi vuonna

Helsingin hovioikeus vapauttaa päätöksellään elinkautisesta vankeudesta tuomitun, joka murhasi tukehduttamalla vaimonsa ja 4- sekä 7-vuotiaat lapsensa vuonna 2005. Hän pääsee 1.12.2020 ehdonalaiseen vapauteen.

Helsingin hovioikeus päätti torstaina, että elinkautiseen vankeuteen kolmesta murhasta tuomittu tekijä vapautuu vankilasta 1.12.2020.

Hänet oli tuomittu vankeuteen vuonna 2005 Espoossa tehdystä kolmoismurhasta. Mies murhasi vaimonsa ja kaksi pientä lastaan tukehduttamalla. Mies on vaihtanut sukunimensä.

Mies on ollut vangittuna 14 vuotta. Vapauttamista puolsivat vangin vankila-ajan käytöksen moitteettomuus. Hän opiskeli kauppateknikon ammattitutkinnon ja rakennusinsinöörin tutkinnon vankilassa ollessaan. Miehellä on myös vakituinen työpaikka, kun hän vapautuu..

Vapauttamista vastaan puhuivat hovioikeuden mukaan elinkautiseen vankeuteen johtaneet murhat. Hovioikeus kuitenkin päätti, että vanki voidaan vapauttaa ehdonalaiseen vapauteen ensi vuoden joulukuussa.

Ehdonalaisen vapauden koeaika ja jäännösrangaistus ovat kolme vuotta.

Rikosseuraamuslaitos puolsi vapauttamista

Helsingin hovioikeudella oli käytössään myös Rikosseuraamuslaitoksen, Keravan vankilan ja Psykiatrisen vankisairaalan lausunto.

Rikosseuraamuslaitos puolsi vapauttamista vankilassaoloajan käytöksen perusteella.

Oikeuden on vapauttamisesta päätettäessä punnittava myös sitä, onko riskiä väkivaltarikosten uusimiselle.

Menot