Uutiset

Vain 12 astui teatteribussiin

Tampereen keskustorilta startannut bussi ajoi puolityhjänä Hämeenlinnaan tiistaina illansuussa. Teatterikesän ohjelmistoon valittu Ilimari Jauhiaasen teräksinen takavyö veti kuitenkin omatoimisesti matkailevia katsojia paremmin kuin bussikyydistä olisi voinut päätellä. Tiistain esitys oli lähes täynnä, ja keskiviikon päivänäytöksestäkin oli tiistaina iltapäivällä myyty puolet.

-Hämeenlinnan on niin lähellä, että ihmiset kulkevat omilla autoillaan, Teatterikesän tiedottaja Eevamaina Miettinen-Kopsa arveli.

Hän ei ollut pahoillaan siitä, että festivaalin tarjoamaan bussikyytiin turvautui tiistaina vain 12 uskaliasta. Keskiviikoksi paikan on varannut 17 matkustajaa.

-Näemme sen palveluna, että järjestämme kuljetuksen etänäytöksiin, hän sanoi.


Yksi etänäytös ?kesässä

Vuodesta 1968 järjestetty Tampereen Teatterikesä on yksi Euroopan merkittävimmistä ammattiteatterifestivaaleista. Se kokoaa vuosittain Tampereelle parisataa koti- ja ulkomaista teatteriesitystä ja valtavan joukon oheisohjelmaa.

Eevamaija Miettinen-Kopsan mukaan aina silloin tällöin joku esityksistä näytellään alkuperäisellä esityspaikallaan.

-Viime vuonna mentiin bussilla Turun kaupunginteatteriin Anna Kareninaa katsomaan ja sitä edellisenä vuonna Kansallisteatteriin Smedsin Tuntemattomaan, hän luettelee.

Miettinen-Kopsan mukaan monet esitykset alkavat nykyään olla niin teknisiä, että niiden siirtäminen Tampereelle on vaikeaa tai mahdotonta.

Näin oli myös Ilimari Jauhiaasen teräksisen takavyön laita.

-Hämeenlinnan uudessa teatterissa on niin hienot valot ja muut systeemit, että esityksestä olisi tullut liian vaillinainen Tampereella, hän kertoo.

Teatterikesän tiedottaja ei ole huolissaan esitysten teknistymisestä eikä etänäytösten mahdollisesta lisääntymisestä.

-Jos meillä on ollut yksi etänäytös per kesä, se ei vielä uhkaa Tampereen Teatterikesää, hän sanoo.

Teatterikesän yleisöllä oli mahdollisuus ennen esityksen alkua tutustua Hämeenlinnan teatterin viime syksynä avattuihin uusiin tiloihin. (HäSa)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic