Uutiset

Vain maali jäi puuttumaan

Hieno taistelukaan ei paljon lohduta, jos siitä jää vain luu kouraan.

Näin kävi HPK:lle lauantaina Rinkelinmäellä.

Kerho hallitsi ottelua, loi riittävästi tilanteita, pisti likoon kaikkensa ja sai kotiyleisöltään jälleen hienon tuen.

Kärppä-maalin tolpat kolisivat ja maalivahti Tomi Karhunen torjui loistavasti – HPK ei saanut tehtyä yhtään maalia.

Runkosarjan ylivoimaisesti voittanut Oulun Kärpät teki yhden. Sillä se voitti lauantaina ja meni puolivälieräsarjassa 2–0-johtoon. Ottelun ainoa maali oli Ivan Humlin komea yksilösuoritus. HPK:n keskialueen trappi epäonnistui ja tshekki sai koko lailla vapaasti sooloilla omalta siniviivalta vetopaikkaan parhaalle maalintekosektorille.

– Pienet marginaalit. Tämä oli perinteinen play off -ottelu, jossa maaleja tulee vähän. Tolpat ovat joskus maalivahdin parhaat kaverit. Niin ne olivat nytkin. Tolppa ulos tai sisään. Se voi ratkaista tällaiset pelit, mietti Karhunen, joka torjui 29 laukausta, kun Kerhon Juuse Saroksella oli 16 torjuntaa.

Karhunen pelasi uransa ensimmäisen nollapelin pudotuspeleissä. Eikä näitä kevään huipentavia huippupelejä nuorella miehellä ole edes montaa alla. Ainakin toistaiseksi Karhunen on kärppä-rankingissa ohittanut runkosarjan ykkösvahvin Jussi Rynnäksen.

– Päivä kerrallaan mennään. Olen aina valmis pelaamaan. Kun pelivuoro tulee, pyrin ottamaan kaiken irti ja nauttimaan, Karhunen selvitti.

Ilme kunnossa

HPK:n pelin taso on pysynyt laadukkaana, vaikka Kerho onkin hävinnyt nyt kahdesti peräkkäin. Kärpät ei ole kuitenkaan kuudessa pelatussa erässä saanut mitään ilmaiseksi. Se on kuitenkin puolustanut mainiosti.

– Tappio harmittaa. Joukkueen ilmeeseen ja työmoraaliin olen kuitenkin erittäin tyytyväinen, sanoi HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen.

HPK:n oikeastaan ainoa ongelma on maalinteko – tai se, ettei kiekkoa saada vastustajan maaliin huippupaikoistakaan. Ja pakko on nyt sanoa, että lauantaiehtoona onnetarkin pyllisti hämeenlinnalaisille. Olisihan joku niistä tolppavedoista voinut maaliinkin kääntyä. Niitä tilanteita – ja tolppia – piisasi loppuun saakka. Kongi kuitenkin pelasti Kärpät, joka oli niin pahasti paineen alla kuin olla voi.

– Joka mies menee kaukalossa isolla sydämellä ja taistelee. Ja oli meillä riittävästi paikkoja. Karhunen oli nyt pirun hyvä, myönsi Arvonen.

Puolivälieristä Kerholta on puuttunut kipeäksi tullut Teemu Rautiainen. Saattaa olla, että runkosarjan lopun ja jokerit-sarjan liekeissä tehoillut Rautiainen palaa vahvistamaan joukkuettaan.

– Se on kiikun kaakun, Arvonen aprikoi.

Kärpät johtaa ottelusarjaa 2–0, mutta on HPK tällä kaudella pahemmistakin paikoista noussut.

– Ei meihin varmasti moni usko, mutta ei uskonut ennen olympiataukoakaan, Pantse naurahti.

Kunnon taistelu

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki oli sitä mieltä, että puolivälieräsarja pääsi kunnolla käyntiin vasta lauantaina.

– Pelissä oli tunnetta, oli kunnon taistelupeli, hän tuumi.

Marjamäen mukaan Kärpät tiesi, mitä Rinkelinmäellä on pelin alussa odotettavissa.

– Selvitimme kuitenkin sen alun hyvin, vakka pari jäähyä saimme. Toisessa erässä saimme jo hyökkäyspelistäkin kiinni. Tosin siinä HPK:llakin oli paikkansa ja Karhunen otti alivoimallamme todella ison kopin (torjui Jesse Saarisen laukauksen maalin kulmalta). Kolmannessa erässä olisimme voineet niitata pelin, kun pääsimme pari kertaa ylivoimahyökkäyksiin. Loppu oli sitten puolustustaistelua, valmentaja selvitti.

Kärppien ja HPK:n puolivälieräsarja jatkuu maanantaina Oulun Raksilassa. Keskiviikkona lätkäkaravaani on taas Rinkelinmäellä. (HäSa)

Asiasanat