Uutiset

Vain muutaman stallarin tähden

Ben Zyskowicz hermostui nähtyään televisiosta Me stallarit-sarjan ensimmäisen jakson. Hänen mielestään stallarit esitettiin sarjassa liian kivoina.

Minusta jakso oli tylsä, en viitsinyt edes katsoa sitä loppuun. Jos stallareita vielä olisi, he tuottaisivat juuri yhtä tylsiä tv-ohjelmia kuin Me stallarit.

Uskokaa pois, lapset: totuus stallariajoista on paljon tv-sarjaa dramaattisempi. Tässä tuo koko totuus viimein, kaikkien näiden vaiettujen vuosien jälkeen, kerrotaan julki.

Kaukana täältä toisessa ajassa oli tarunomainen Tammerpahkan yliopisto, jonka tiedotusopin laitos oli synkkä stallarihautomo. Siellä opetettiin tekemään kammottavan tylsiä telkkariohjelmia. Ne olivat niin tylsiä, että ne imivät katsojaltaan kaiken toivon ja vielä sielunkin. Niissä esiintyi pelkkiä traktoreita, eikä mainoskatkoja ollut lainkaan.

Laitoksen pimeimmässä ytimessä lymysi itse pelätty suurstallari, josta kuiskaten puhuttiin vain nimellä Hän-jota-ei-saa-nimetä.

Hänen-nimensä-oli lordi Voldenstreng, ja hän oli mahtava velho, joka oli suistunut Voiman pimeälle puolelle pudottuaan pienenä taikajuomapataan. Paha Voldenstreng rakensi kaikessa salassa laitoksellaan kuolemantähteä, jolla posauttaisi tuusan nuuskaksi koko sananvapauden ja loputkin tv:n mainoskatkot, jahka saisi aseensa valmiiksi.

Voldenstrengillä oli apunaan salainen V.I. Leeniksin veljeskunta, joka lähetti örkkejä ympäri Narniaa valtaamaan sen kaikki lehdet ja tietotoimistot.

Niihin päästyään örkkien oli määrä ruveta tekemään vielä entistäkin tylsempiä juttuja ja ohjelmia, niin tylsiä, että kaikki jästiporvarit pitkästyisivät hengiltä.

Tilanne näytti jo pahalta. Örkit olivat valmiina lähtemään matkaan heti saatuaan valomerkin Tillikasta, salaisesta kokoontumispaikastaan. Kamerat oli käännetty kohti traktoreita. Voisiko kukaan enää pelastaa jästien sivilisaatiota?

Mutta Voldenstrengiltä oli hukkunut taikasormus jokeen, josta sen löysi Frodo-niminen porvarillisesti suuntautunut, länsimaiseen yhteiskuntajärjestelmään myönteisesti suhtautuva nuori skribentti. Frodo päätti pyytää avukseen vanhan jedimestarin Obi Wan Kenobin.

– Se on Matin ja Mervin kadonnut kihlasormus, Obi Wan henkäisi esineen nähdessään.

– Meidän täytyy kiireesti tehdä tästä lööppi. Vain myyvä lööppi voi tuhota V.I. Leeniksin veljeskunnan ja suistaa Voldenstrengin valtaistuimeltaan.

Niinpä he tekivät lööpin ja kuljettivat sen monien vaarojen ja vastusten kautta Mordoriin. Viime hetkellä, juuri kun heidän voimansa olivat ehtymässä, heidän onnistui paiskata lööppi Mordorin R-kioskin seinään hyvälle paikalle, josta se näkyi kauas ympäri Keskimaata. Ukkonen jyrähti, ja irtonumeromyynti käynnistyi vilkkaana.

– Aargh, parkaisi lordi Voldenstreng, tekipäs kipeää!

Ja se, rakkaat lapset, oli koko totuus tästä asiasta.

Päivän lehti

26.5.2020