Uutiset

Vain omissa helisi iloisesti

Kyllä siinä taitaa niin käydä, ettei Hämeenlinnassa nähdä tänä keväänä jääkiekon SM-liigan pudotuspelejä. Melkoista venymistä se ainakin vaatii Hämeenlinnan Pallokerholta tiistaisen Tampereen ottelun jälkeen. Nihkeästi pelannut Kerho hävisi Tapparalle reiluin 7-2 (2-0, 2-2, 3-0) -luvuin.

HPK epäonnistui Hakametsän kaukalossa varsinkin puolustuspelissään. Myös molemmille maalivahdeille jäi paljon parannettavaa. Mikko Tolvanen aloitti Kerhon veräjän suulla, mutta sai tarpeekseen Tapparan iskettyä 2-0-johtonsa jo vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen. Ottelun lopun torjui Mika Järvinen, jonka takana helisi viisi kertaa.

HPK:n päävalmentaja Timo Lehkonen ei selitellyt surkeaa esitystä. Hän harmitteli varsinkin huonoa avauserää.

-Saimme todella surkean startin peliin. Toisessa erässä pääsimme kuitenkin pelin päälle ja meillä oli 5-6 hyvää maalipaikkaa, mutta sitten nukahdimme kohtalokkaasti ja kaveri teki 3-2- ja 4-2-maalit kuin varkain. Tappara oli oikeastaan koko ottelun murhaavan tehokas. Joukkueella oli 15 maalipaikkaa ja niistä syntyi seitsemän maalia, Lehkonen laskeskeli.

Lehkonen oli murheissaan joukkueensa esityksestä.

-Kyllä minua harmittaa todella paljon jätkien puolesta. Emme onnistuneet puolustuspelissämme, emmekä kyllä maalivahtipelissäkään, mutta numerot eivät silti kerro ihan koko totuutta. Tällaista tämä vaan joskus on – vastustaja iskee hirveällä prosentilla, Lehkonen muistutti.

Paajanen ja Leavitt löivät kipinä

HPK:n tehomiehet on nopeasti lueteltu. Otto Paajanen ohjasi 1-2-kavennusmaalin Tuukka Mäkelän siniviivavedosta. 2-2-tasoituksen sai Tapparan maalivahdin Juha Metsolan taakse puolestaan Alex Leavitt rankkarilla.

Tappara-veskari Metsola piipahti maalila vain Kerhon rankkarissa. Varsinaisen ottelun kirvesrintojen veskarina pelasi Jani Nieminen, jolle kertyi 24 torjuntaa.

Kerhon veskareista Tolvanen ennätti torjua kolme kertaa ja Järvinen 18.

Tapparan maalintekijöinä kunnostautuivat hyvän ottelun pelannut Arttu Ilomäki (1+2), entinen HPK:n mies Jan-Mikael Järvinen (2+0), Kalle Kaijomaa (2+0), Jussi Halme (1+1) ja Antti Erkinjuntti (1+0).

HPK:n Otto Paajasta ei naurattanut pelin jälkeen. Joukkueensa avausmaalin tehnyt sentteri siirsi kuitenkin katseensa jo torstain Lukko-otteluun.

-Maali ei lohduta vähääkään tällaisen pelin jälkeen, mutta tästä on pakko jatkaa eteenpäin. Toinen erä oli tänään hyvää peliä ja sellaisen pitää yltää jatkossakin. Nyt ei pidä miettiä mitään pistetilanteita, vaan edetä peli kerrallaan, Paajanen suunnitteli. (HäSa)

Mainos