Uutiset

Vain piste jäi HIFK:lle

Viisi pistettä kuudesta mahdollisesta maistui mainiosti Hämeenlinnan Pallokerholle. Kerho otti lauantaina jääkiekon SM-liigan ns. tammikuun tasauksessa toisen voittonsa Helsingin IFK:sta.

Perjantaina HPK pääsi kaukalosta kolme pistettä rikkaampana. Lauantaina ottelu venyi Stadin illassa voittomaalikilpailuun asti. Siinä hämeenlinnalaisilla oli kaksi sankaria: kaikki neljä HIFK:n yritystä torjunut maalivahti Mika Järvinen ja ainoana maalinteossa onnistunut Juha Kiilholma.

– Totta kai olemme tyytyväisiä. Ihan pieni harmitus on kolmannen erän lopusta, kun menetimme johtomme omaan sähläykseen, Kiilholma mutusteli minisarjaa HIFK:ta vastaan.

HIFK tuli kolmannessa erässä vain reilu minuutti ennen loppua tasoihin pelatessaan ilman maalivahtia. Kyle Klubertanz (0+2) laukoi siniviivasta, eikä Järvinen ehtinyt saada isoa räpyläänsä kiekon päälle ennen Markus Granlundia (1+1). Granlund viimeisteli varmasti tasoituksen.

Nauhat jo melkein auki

Voittomaalikilpailussa ei maaleilla juhlittu. Ville Viitaluoma, Borna Rendulic ja Teemu Rautiainen epäonnistuivat HPK:sta kolmella ensimmäisellä yrityksellä, eivätkä HIFK:n Granlund, Joakim Eriksson ja Kimmo Kuhta olleet sen lähempänä Järvisen ohittamista.

Neljäntenä Kerhosta tuli laukomaan Kiilholma, jonka ranne painui Joni Ortion maalin yläkulmaan.

– Olin jo aukaisemassa luistimen nauhoja, kun minut laitettiin laukomaan. Vuoro tuli puskista, mutta se oli ihan hyvä. Alkukaudesta yritykset eivät oikein uponneet. Nyt otin vain kovan vauhdin ja ammuin yläkulmaan, Kiilholma kertasi voittomaalia.

Myös Rendulic ja Viitaluoma yrittivät maalintekoa Ortion maalin yläosasta. Viitaluoman laukauksen maalivahti torjui, ja Rendulic paukutti pleksejä maalin takana.

– Jonkin verran asiasta oli puhuttu, mutta sain kuitenkin yritykseeni ihan vapaat kädet, keskushyökkääjä valotti.

Kaikki pelit tärkeitä

SM-liigan runkosarja on erittäin tasainen. Viiden pisteen viikkopotti teki Kerhon sarjasijoituksellekin hyvää. HIFK:lle viikko oli murheellinen. Se odotti varmasti enemmän etukäteen julkisesti pelillisesti ja urheilullisesti helpoimmaksi mainostamaltaan vastustajalta.

– Vastustajan kommentista sai pientä lisäboostia. Jokainen peli on tällä hetkellä kuitenkin sen verran tärkeä, että niihin pitää syttyä ihan täysillä joka tapauksessa, Kiilholma muistutti.

Pelistä toiseen vahvasti laitureidensa kanssa töitä tekevän Kiilholman mukaan HIFK oli kummassakin pelissä kuitenkin hankala vastus.

– HIFK pelasi mielestäni hyvin. Perjantain peli oli vauhdikkaampi kuin lauantaina. Pystyimme kuitenkin hyvin haastamaan. Lauantain peli oli meiltäkin vähän heikompaa, keskushyökkääjä arvioi.

Paljon puolustamista

HPK onnistui kolmen erän aikana kahdesti ylivoimalla. Ville Viitaluoma (1+1) ja Aleksi Laakso (1+1) olivat maalintekijät. Syöttöpisteelle pääsivät Johan Larsson ja Jere Sallinen.

– Jouduimme puolustamaan paljon, emmekä pystyneet kauheasti hyökkäämään. Ottelu oli tälläkin kertaa erittäin tiukka, mutta ei ehkä niin fyysinen kuin perjantaina Hämeenlinnassa. Kahteen pisteeseen olemme erittäin tyytyväisiä, vaikka toinen tulikin rankkareiden tuurikaupasta, tiivisti HPK:n toinen valmentaja Pasi Arvonen.

HIFK:n kovan kritiikin kohteena kauden aikana ollut päävalmentaja Pasi Sormunen harmitteli joukkueensa tehottomuutta.

– Ensimmäinen erä oli meiltä erittäin hyvä. Peli olisi pitänyt pystyä ratkaisemaan sen aikana. Toisessa erässä hyökkäyspelimme suli täysin. Hyvää on se, että pystymme tulemaan tappioasemasta peliin mukaan. Meillä oli vajaat parikymmentä ykkösalueen paikkaa ja vastustajalla muutama. Tämä on kuitenkin maalintekopeli, muistutti Sormunen. (HäSa)

Asiasanat

Mainos