Uutiset

Vain VR pystyy jättämään alaikäiset asemalaiturille

Kuinka VR voi jättää junavuoroja ajamatta ja alaikäiset lapset asemalaiturille odottamaan seuraavaa junavuoroa? Jossakin toisessa maailman kolkassa voitaisiin syyttää jopa heitteille jätöstä.

Pisteeksi I:n päälle konduktööri uhkasi junasta poistamisella. 16- ja 12-vuotiaat poikani ovat kaksi ja puoli vuotta käyneet joka toinen viikonloppu luonani matkustaen junalla Kouvolan ja Riihimäen väliä. Matkustaminen on sujunut viime talvea lukuun ottamatta varsin mukavasti aina näihin päiviin saakka. Poikani lähtivät perjantaina 18. kesäkuuta Kouvolasta Riihimäelle. Matkaan sisältyi junan vaihto Lahdessa. Poikien jäädessä Lahdessa junasta pois, selvisi heille varsin nopeasti, että jatkoyhteyttä ei ole, koska junalle ei ollut kuljettajaa.

Kun he selvittivät asiaa Lahdessa, lipunmyynnistä, niin heille sanottiin, että he pääsevät seuraavalla junalla, jonka oli määrä lähteä tuntia myöhemmin. Samaan aikaan osalle aikuisista järjestettiin taksikyyti eteenpäin. Ylimääräistä odotusaikaa muodostui tunti ja 18 minuuttia, jonka poikani odottivat Lahdessa ja minä Riihimäellä.

Paluumatkalla 20. kesäkuuta Riihimäeltä Kouvolaan vanhempi poikani meinattiin poistaa junasta, koska 16-vuotiaalla oli juniorilippu. Konduktööri oli sitä mieltä, että poikani on 17, jolloin hänellä pitäisi olla aikuisten junalippu.

Itseasiassa taidan jatkossa ostaa aikuisen+lapsen lipun eli perhelipun, joka on kymmenen senttiä halvempi kuin kaksi juniorilippua. Mihin on hävinnyt luotettava VR ja sen asiakaspalveluhenkinen henkilöstö?

Aki Varkama

Hattula

Päivän lehti

25.11.2020

Fingerpori

comic