Uutiset

Vain yksi tavoite mielessä

HPK:n jääkiekkonaisten päävalmentajan Tuomo Nukarin mukaan hänen joukkueellaan ei ole kuin yksi tavoite viikonloppuna Hämeenlinnassa pelattavissa seurajoukkueiden Euroopan mestaruusturnauksen toisen kierroksen otteluissa.

-Tavoitteena on lopputurnauspaikka eli kahden parhaan joukkoon sijoittuminen omassa turnauksessa – mitään muuta tavoitetta ei ole, Nukari sanoo.

Kerho kohtaa kotihallissaan Metritiski-areenassa pelattavassa turnauksessa kazakstanilaisen Aisul Almatyn, saksalaisen ESC Planeggin ja itävaltalaisen Sabres Viennan.

-Kazakstanilaisia vastaan pelasimme syksyllä harjoitusottelun ja se on leireillyt Hämeenlinnassa aikaisempina vuosina. Se on meille jonkun verran tuttu joukkue. Kahdesta muusta ei minkäänlaista tietoa, mutta tuskin ne kovin huonoja jengejä ovat, kun ovat näin pitkälle päässeet. Sen verran katsoin tietoa Planeggin peleistä, ettei sille tehty ensimmäisen kierroksen peleissä ainuttakaan maalia. Vaikea kahdesta joukkueesta on kuitenkaan mitään sanoa, Nukari aprikoi.

Jäähyt pois

Nukarin mukaan Kerhon pitää keskittyä viikonlopun peleissä omaan pelaamiseensa, kun vastustajat kerran ovat outoja.

-Vaikea sanoa, millaista peliä lopputurnaukseen pääseminen vaatii. Meidän pitää pelata omaa peliä. Alusta lähtien pitää näkyä sellainen meininki, että lopputurnaukseen oikeasti mennään. Ei kannata katsella, millaisia joukkueita vastaan tulee, vaan luottaa itseensä ja omaan pelisysteemiinsä.

-Meillä on ollut ongelmana jäähyjen ottaminen. Ne pitää minimoida ihan kokonaan pois. Meillä on pelejä kolme päivää peräkkäin, joten vajaalla pelaaminen syö energiaa. Se korostuu vielä tällaisessa turnauksessa. Vielä kun ei tiedä, millaisia vastustajat ovat pelaamaan erikoistilanteita.

HPK ei ole päässyt ihan parhaalla mahdollisella tavalla valmistautumaan kauden ensimmäiseen kohokohtaansa. Loukkaantumisia joukkueella ei ole, mutta sairastelut ovat vaivanneet.

-Meillä on ollut aika paljon sairasteluja. Varsinkaan tämä viikko ei ole ollut paras mahdollinen. Viime viikonlopun Ilves-pelit tekivät tappioista huolimatta hyvää. Viime aikoina ei kovin paljon ole pelejä ollut, Nukari muistuttaa.

Hyvää vaihtelua

Päävalmentajan mielestä kansainväliset pelit tuovat mukavaa vaihtelua SM-sarjaotteluiden keskelle.

-Tämä on lähes kaikille ihan uutta. Ainoastaan Similän Eveliina on joskus pelannut tällaisia pelejä. Ilman muuta pelit ovat tervetullutta vaihtelua, ettei aina tarvitse pelata samoja joukkueita vastaan, valmentaja sanoo.

Toinen toisen kierroksen turnaus pelataan samaan aikaan Itävallassa Dornbirnissa. Turnaukseen osallistuvat sveitsiläinen ZSC Lions Zürich, Moskovan Tornado, ranskalainen Grenoble ja tanskalainen Herlev Hornets. Lopputurnaus pelataan helmikuun 24.-26. päivinä. Finaalipaikka ratkeaa toisen kierroksen otteluiden jälkeen. (HäSa)