fbpx
Uutiset

Vaipanvaihto YK:ssa – Uuden-Seelannin "First baby" sai oman kulkukortin maailman johtajien kokoukseen

Uuden-Seelannin pääministerin puoliso Clarke Gayford ja lapsi Neve Te Aroha osallistuivat YK-istuntoon New Yorkissa maanantaina.

Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern osallistuu YK:n yleiskokoukseen New Yorkissa tällä viikolla ja toi mukanaan kolmekuukautisen vauvansa Neve Te Arohan.

Ardern palasi töihin kuusiviikkoisen äitiyslomansa jälkeen, mutta imettää yhä Neveä. Ardernin puoliso Clarke Gayford on jäänyt pois omista töistään ja hoitaa lasta myös Yhdysvaltain matkalla.

Ardern, 38, on vain toinen vaaleilla valittu valtionpäämies, joka on synnyttänyt virassa ollessaan. Pakistanin pääministeri Benazir Bhutto sai lapsen vuonna 1990.

Yleisössä, kun äiti puhuu

Ardern puhui maanantaina Nelson Mandelan juhlaistunnossa New Yorkissa. Samaan Gayford ja Neve istuivat yleisössä Uuden-Seelannin delegaation seurassa.

Gayford julkaisi Twitterissä kuvan Neven tekaistusta kulkukortista YK:n yleiskokoukseen, johon maailman johtajat osallistuvat.

– Toivon, että olisin voinut saada ikuistettua hämmentyneen ilmeen Japanin delegaation kasvoilla YK:ssa eilen, kun se käveli kokoushuoneeseen, jossa olin juuri vaihtamassa vaippaa. Hieno tarina kerrottavaksi hänen (Neven) 21-vuotissyntymäpäiville, Gayford tviittasi.

YK:n tiedottaja Stephane Dujarric sanoi, että YK oli iloinen nähdessään Neve-vauvan yleiskokoustilassa.

– Pääministeri Ardern näyttää, että kukaan ei ole parempi edustamaan maataan kuin töissä käyvä äiti. Vain viisi prosenttia maailman johtajista on naisia, joten meidän täytyy toivottaa heidät tänne niin tervetulleeksi kuin mahdollista, Dujarric sanoi Reutersin mukaan.

Ardern voi lapsen töihin

Ardern on Uuden-Seelannin nuorin pääministeri ja ensimmäinen, joka on ollut äitiyslomalla virassaan ollessaan.

– Olen onnekas. Minulla on todella hyvä tukiverkosto. Pystyn ottamaan lapseni töihin. Ei ole montaa paikkaa, jossa sen voi tehdä, Ardern kertoi Reutersin mukaan YK:n kehitysohjelman huippukokouksessa New Yorkissa sunnuntaina.

– Jollei ole kulttuuria, joka hyväksyy, että äidit ja lapset ovat osa työpaikkojamme, silloin emme muuta mitään.

Menot