Uutiset

Väite hiirestä keitossa voi viedä vankilaan

Amerikkalaisen äidin ja pojan yritys huijata ravintolaketjua tuo kaksikolle vankeutta. Äiti, 38, ja poika, 22, vaativat ravintolaketjulta yli 400 000 euron korvauksia äidin keitossa mukamas uiskennelleen hiiren takia.

Äidin vihanneskeitosta löytynyt hiiri joutui tarkkoihin tutkimuksiin. Paljastui, että kalloon osuneeseen iskuun kuollut hiiri oli pudotettu keittoon jo edesmenneenä jyrsijänä. Hiiren keuhkoissa ei ollut keittoa, eikä hiiri myöskään ollut kiehunut.

Valamiehistö pohti päätöstään neljä tuntia. Kuultuaan oikeuden istunnossa sanan ”syyllinen” äiti ja poika alkoivat nyyhkyttää.
Tuomionsa suuruuden kaksikko kuulee 5. heinäkuuta. Valamiehistö suositteli, että äiti ja poika päästettäisiin lievemmälle tuomiolla kuin lain suosittama kymmenen vuotta vankeutta.

Valamiehistö ehdotti kummallekin vuoden kakkua ja noin 2 000 euron suuruisia sakkoja.

Brasilian armeija pestaa vesipuhveleita

Brasilian armeija on löytänyt eksoottisen täydennyksen moderniin kuljetuslaitteistoonsa. Sotaväki on alkanut pestata palvelukseensa vesipuhveleita.

Elikoita käytetään kuljetusvälineinä Amazonin jokiseuduilla.
Armeija on äkännyt, että vesipuhvelit pystyvät kantamaan helposti varusteita ja ammuksia vaikeakulkuisille alueille. Amazonin seudun tiestö on harvaa, polttoainetta ei ole saatavilla ja joetkin ovat usein liian matalia venekuljetuksiin.

– Vesipuhvelit ovat erinomaisia operatiivisessa toiminnassa. Ne ovat laajentaneet toimintasädettämme, kehuu kenraali Eduardo Dias da Costa Villan Boas.

Vesipuhveli painaa noin 500 kiloa. Väkivahva sarvipää pystyy ottamaan oman painonsa verran kantamusta.

STT

Mainos