fbpx
Uutiset

Vajaamiehinen Linna Rugby Club hävisi Kuopiossa

Linna Rugby Club joutui lähtemään pelaajien erilaisten kesäkiireiden takia vierasmatkalle Kuopioon vain 15 miehellä, eli sillä ei ollut vaihtopelaajia käytössään. Lopputulos täydellä kokoonpanolla pelannutta isäntäjoukkuetta vastaan oli väistämätön. Kuopio voitti 26–19 (19–12).

Jouni Reunamon ja Matti Keräsen tryilla Kuopio johti 14–0, mutta Pete Pitkämäki ja Avea Avea toivat Linnan peliin mukaan avausjaksolla. Lari Beumerin toinen konversio ei kuitenkaan onnistunut ja Ville Hiekka-aho vei Kuopion tauolle yhden tryn ja konversion johdossa.

Toisella jaksolla Keränen vei taas pallon maaliin ja Seamus Delahunty onnistui konversiossa kolmannen kerran. Linna kiri hyvin viimeiset kymmenen minuuttia, mutta ei onnistunut tekemään Avean toisen tryn jälkeen enää yhtä tarvittavaa onnistumista.

Kapteeni Kalle Välimäen mielestä kokoonpanon koon huomioon ottaen Linna pelasi hyvin.

– Jätkillä kesti kyllä kunto älyttömän hyvin. Oli älyttömän fyysinen peli. Kuopio sai käyttää kaikki vaihtonsa, mutta pelissä olisi ollut suuri ero, jos meillä olisi ollut edes kolme–neljä vaihtomiestä, etenkin forwardeja, Välimäki arvelee.

– Umpikierot kuopiolaiset olivat ilmeisesti närkästyneitä viime vuoden tappiosta ja ottivat voiton.

Linna oli ennen viikonlopun kierrossa SM-sarjassa kolmantena, mutta nyt ainakin Kuopio tuli ohi. LRC:llä on kaksi ottelua. Pudotuspelipaikkaan (kuusi parasta kahdeksasta joukkueesta) pitäisi riittää voitto toisesta jäljellä olevista kahdesta pelistä. Niistä ensimmäinen on elokuun alussa sarjan heikointa joukkuetta Espoo Rugby Clubia vastaan.

– Se on meidän kompastuskivipeli. Jos lähdemme takki auki siihen, niin ei hyvä heilu. Se on testi meille. HäSa

Asiasanat

Menot