Uutiset

Vajaamiehiselle …Cocksille taisteluvoitto …HC Westistä

Käsipallon SM-liigan äärimmäisen tasainen kärki meni kertaheitolla uuteen malliin keskiviikkona. Riihimäen Cocks väänsi tärkeän vierasvoiton Kauniaisten HC Westistä. Kotijoukkue taipui keskiviikkoiltana vasta viimeisellä sekunnilla maalin tappioon lukemin 30–31 (15–17). Voitollaan Cocks kipusi runkosarjan kärkeen, joskin tasapistein helsinkiläisten IFK:n ja Dickenin kanssa. Kotijoukkue West puolestaan tipahti neljänneksi.

Lähtökohdat peliin olivat riihimäkeläisittäin haastavat. Kristo Järven ja Kristian Janssonin lisäksi pelistä oli sivussa kuumeesta toipuva Teemu Tamminen. Neljäs avauskokoonpanon mies putosi vahvuudesta, kun peliaikaa oli ehtinyt kulua noin 20 minuuttia. Niko Leikama loukkasi sormensa ja peli oli hänen osaltaan pelattu.

Cocksin kannalta valoisampiin puoliin oli laskettava se, että jonkin aikaa sairastellut Robin Sjöman oli nyt pelikunnossa. Näin Sjöman pääsi ensi kertaa Cocksin paidassa pelaamaan monivuotisen tutkaparinsa Nico Rönnbergin kanssa.

Kaksikon yhteistyö oli näyttävää. Maaleja syntyi liukuhihnalta. Myös varsinaista läpimurtoaan odotellut Kristo Voika pääsi keskiviikkoillassa vauhtiin. Tämä kolmikko yhdessä takamies Gheorghe Safroniin ja oikean laitahyökkääjän Antti Valon kanssa pyöritti peliä siinä määrin, ettei kivenkova kotijoukkue päässyt missään vaiheessa karkuteille.

Toki toisen jakson lopussa Mikael Källmanin valmentama West pääsi muutamaan otteeseen maalin johtoon. Miro Koljonen oli yksi Westin hyökkäyspelin pääarkkitehdeistä, mutta hänestä tuli lopulta myös pettymyksen henkilöitymä.

Värikäs loppuratkaisu kehittyi Cocksin virheistä. Riihimäkeläiset olivat viimeisen minuutin alkaessa maalin johdossa, kun vastustajalle tuomittiin vapaaheitto omassa puolustuspäässään. West lähti tästä kovavauhtiseen vastaiskuun. Hyökkäyksestä syntynyt maali tehtiin kuitenkin yliajalla. Pitkän torikokouksen jälkeen maali hylättiin.

Toisaalta Cocks oli tehnyt hyökkäyspäässä virheen, josta Westille vihellettiin ansaitusti rangaistusheitto. Koljonen asettui sitä heittämään, mutta veto kimposi tolpasta ohi maalin.

– Oli kyllä niin hurja peli, että vieläkin on hiki, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki huokaisi ottelun tauottua.

– Pojilta kuitenkin hieno taistelu. Suurin osa pelistä pelattiin käytännössä ilman vasenta laitaa ja ihan hyvä siihen nähden, että vakiomiehiä puuttui niin monta. Onneksi tutkapari Sjöman ja Rönnberg paikkasi hienosti. Heidän yhteistyönsä oli murhaavaa, Kekki myhäili.

Asiasanat

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic