fbpx
Uutiset

Väkivalta pois kaukalosta

Varmaan itseni lisäksi moni muukin on kyllästynyt lisääntyvään väkivaltaviihteeseen jääkiekossa.

Jonkin verran jääkiekkoa seuraavana olen joitakin pelejä katsellut myös olympialaisten jääkiekkoa. Katselin myös peliä Suomi-Tshekki lauantai-iltana. Oli noloa olla suomalainen, niin törkeästi useasti samantyyppisissä epäurheilijamaisuudessa kunnostautunut Jarkko Ruutu ensin taklasi Tshekin tähtipelaaja Jagria ja sitten tyytyväisenä myhäili “onnistunutta” suoritustaan.

Mielestäni kyseessä oli tahallinen vahingoittaminen, oli se sitten sääntöjenmukainen taklaus tai ei. Jos se oli sääntöjen mukainen, niin ainakaan itse en ko. säännöillä haluaisi pelata.

Urheilijamaisuuteen mielestäni kuuluu, että jos jotain tällaista sattuu, niin kolttosen tekijä vähintään pyytää anteeksi, mutta Ruudun sanavarastoon sellainen sana tuskin kuuluu.

Osa yleisöstä ehkä vaatii verta ja väkivaltaa kentälle, mutta itse kuulun ehdottomiin taitokiekon kannattajiin, enkä lauantai-iltanakaan voinut muuta, kun ihmetellä, kun Ylen kisaisäntä Tapio Suominen mainitsi ottelun toisen erän päätyttyä, että “ei taida lauantai-illan viihde tästä paljon parantua”. (Juuri tuossa toisessa erässä Ruutu teloi Jagrin pelikyvyttömäksi.)

Mitä jos Jagr olisi halvaantunut, olisiko se ollut edelleen sitä Tapio Suomisen parasta viihdettä?

Yle “nautiskeli” Ruudun väkivallalla ainakin vielä sunnuntai-iltana Suomi-Kanada pelin mainoksessa, jossa näytettiin parhaat palat edellisillan pelistä. Taisi Yle odottaa lisää? Häpeä Ylelle!

HPK on ollut ainakin minun mielessäni taitopelijoukkue, mutta joku viisas keksi hankkia väkivaltamies Pasi Nielikäisen kesken kauden joukkueeseen. Nielikäisen meriitit eivät ole pistepörssissä, vaan aivan muussa pörssissä.

Olen joitakin HPK:n pelejä käynyt lasten kanssa katsomassa, mutta Nielikäisen touhu on kaukalossa sitä luokkaa, että äänestän jaloillani, emmekä kerhon peleihin tule niin kauan, kun Nielikäinen opettaa lapsille, miten kurkkuja leikataan.

Joskus jopa mietin, että olisiko jääkiekko hyvä harrastus omillekin pojille, mutta nyt näyttää siltä, etten voi suositella sitä kenenkään lapsille.

Tämä väkivalta olisi kitkettävissä helposti jääkiekosta pois, annettaisiin vain riittävän kovia rangaistuksia: vuosien pelikieltoja, sakkoja ja vankilatuomioita. Mielestäni viiden minuutin jäähy ja ottelurangaistus tekosesta, jossa on riski jopa kuolla, on naurettava rangaistus!

Maatamme edustamaan tällaisia pelaajia ei ainakaan missään tapauksessa pitäisi valita.

Naisten jääkiekossa on paremmat säännöt, miksei miehet voisi pelata samoilla säännöillä? Asiassa herätään jääkiekkoliitoissa ym. komiteoissa varmaan vasta, kun joku kuolee tai vakavasti loukkaantuu. Vai herätäänkö?

Omana mielipiteenä veronmaksajana on, että tällaisilta lajeilta, joissa väkivalta sallitaan pitäisi kaikki yhteiskunnan tuki ottaa pois. Tukea voisi lisätä esimerkiksi curlingille, hienolle taitolajille, jossa ei verta jäälle kaivata.

T. Helminen

Hämeenlinna

Menot