fbpx
Uutiset

"Valehammaslääkäri" tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

Aiemmin jo kahteen otteeseen luvattomasta hammaslääkärin ammatin harjoittamisesta sakkoihin tuomittu Reijo Veli Sakari Klaasio on tuomittu Hämeenlinnan käräjäoikeudessa 20 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Syyttäjä vaati Klaasiolle ehdotonta vankeusrangaistusta tai yhdyskuntapalvelua, koska katsoi Klaasion osoittaneen täydellistä piittaamattomuutta aiemmista viranomaisten rajoituksista ja kielloista sekä tuomioistuimen rangaistuksista.

Klaasion puolustuksen mukaan vastaanottotoiminta ei ole ollut ammattimaista, vaan erittäin satunnaista koskien lähinnä vanhoja tuttuja ja sukulaisia.

Oikeudenkäynnissä kuitenkin kuultiin todistajaa, joka oli hakeutunut vastaanotolle puhelinluettelon keltaisilta sivuilta löytämänsä ilmoituksen perusteella. Todistajalle oli aiheutunut Klaasion hoidosta edelleen jatkuvia terveydellisiä haittoja. Lääninhallituksen ylitarkastaja Merja Kovasimen mukaan Klaasion toiminta oli katsottava ammattimaiseksi, sillä potilaita on otettu vastaan varauskirjan ja Klaasion itsensä mukaan vuoden 2009 touko-kesäkuussa keskimäärin jopa viisi päivässä. Vastaanotosta löytyy myös edelleen mainontaa niin puhelinluettelon keltaisilla sivuilta kuin internetistä. Klaasion vastaanotosta kertoi myös kyltti Birger Jaarlinkadun talon seinässä. Lääninhallituksen tarkastuksen yhteydessä ja todistajan lausunnon mukaan Klaasio oli myös aktiivisesti vastaanottanut puheluja ja varannut aikoja useille potilaille. Sekä todistaja että lääninhallituksen tarkastajat myös tapasivat vastaanottotiloista useita muita potilaita. (HäSa)

Menot