fbpx
Uutiset

Valeryöstetty huijaa Riihimäellä

Poliisi varoittaa Riihimäellä liikkuvasta miehestä, joka kertoo tulleensa ryöstetyksi ja tarvitsevansa pientä lainaa kotimatkaa varten. Todellisuudessa tätä ovelta ovelle kiertävää kolmekymppistä miestä ei ole ryöstetty, eivätkä avuliaat auttajat ole koskaan saaneet rahojaan takaisin.

Poliisin mukaan mies on viime päivinä illan hämärtyessä kuljeskellut ovelta ovelle ja kertonut uskottavan tuntuisia tarinoita ryöstetyksi tulemisesta.

Nyyhkytarinan päätteeksi mies on kertonut tarvitsevansa 65 euron lainan saadakseen junalipun Ouluun. Samalla hän on korostanut rehtiyttään pyytämällä auttajansa tilinumeron takaisinmaksua varten.

Vuorosanansa hyvin opetellut huijari onkin saanut rahaa useammaltakin riihimäkeläiseltä, mutta Oulun junaan hänen ei ole havaittu nousevan. Ei, vaikka junia kulkee useampi päivässä.

Poliisin mukaan miehen toiminta vaikuttaa petolliselta.

– Jokainen saa antaa rahansa kenelle haluaa, mutta tämä miehen kertoma säälitarina ei ole totta, poliisi toteaa tiedotteessa.

Poliisista myös muistutetaan, että omaa tilinumeroa tai muita pankkitunnisteita ei pitäisi antaa tuntemattomalle. (HäSa)

Menot