Uutiset

Välieräpaikka liippaa läheltä

Naisten Mestaruusliigan jumbojoukkue Kuusamon Pallo-Karhut oli aseeton HPK:n vieraana lauantaina Hämeenkaaressa. HPK voitti suoraan kolmessa erässä ja joka pelaaja täytti paikkansa kelvollisesti.

-Pelasimme erittäin hyvän ottelun. Oma syöttömme toimi. Syötön vastaanotto puolestaan onnistui ja pääsimme hyökkäämään hyvin, kehui HPK:n keskipelaaja Lauren Degirolamo, joka pelasi komean ottelun.

Degirolamo torjui Kerholle viisi pistettä, hyökkäsi 82 prosentin teholla yhdeksän pinnaa ja syötti yhden ässän.

-Ei peli ollut silti helppo. Ei tässä sarjassa edes ole helppoja pelejä, hän vakuutti.

HPK:lle voitto oli tärkeä etappi kohti sarjan kakkossijaa ja suoraa paikkaa välieriin. Kerho on kymmenen pistettä edellä kolmantena olevaa Oriveden Ponnistusta, kun kummallakin on jäljellä neljä ottelua. Tänään HPK ja OrPo ovat vastakkain Orivedellä ja siinä hämeenlinnalaisilla on ensimmäinen tilaisuus sinetöidä suora pääsy välieriin.

-Puhuimme ennen ottelua, että runkosarjan lopun päätavoitteemme on ottaa kuusi pistettä, jotka varmistavat toisen sijan ihan varmasti. Nyt oli ensimmäinen mahdollisuus ottaa kolme pistettä ja ne otimme. Kaikki pelaajamme tekivät työnsä hyvin, kiitti HPK:n päävalmentaja Dirk Sauermann.

Kerho oli kaikessa edessä Pallo-Karhuja. Joka pelaaja pääsi plussalle, kun PaKasta niukasti plussalla oli vain kaksi naista ja loput miinuksella. Maria Eskola rakensi kotijoukkueen peliä järkevästi ja tarkasti. Erinomainen nostopeli helpotti passarin työtä oleellisesti. Kerhon uudet juniorit libero Tiiamari Sievänen ja yleispelaaja Sanni Rihu kunnostautuivat vastaanotossa. Kummankin nostoprosentti oli 73.

Keskipelissä Kerho oli valovuoden vastustajaansa edellä. Degirolamon lisäksi Laura Pihlajamäki onnistui ja peliaikaa sai kahdessa erässä myös Pihla Pelkiö. Kotijoukkueen pisterohmu oli Ivana Kujundzic (19/+14), joka viihtyi pitkään syöttövuoroillaan. Myös Pauliina Vilposen aloitukset olivat kuusamolaisille myrkkyä.

Degirolamon mukaan HPK:n valmistautuminen OrPo-peliin alkoi heti lauantain ottelun päätyttyä.

-Ennen tätä peliä emme sunnuntaista miettineet, mutta nyt ajatukset siirtyvät siihen otteluun.


Kyllönenkin?sairaslistalle

Pallo-Karhuilta puuttui lauantaina Juliana Rossi ja joukkueen päävalmentajan Mika Määtän mukaan se näkyi etenkin nostopelissä.

HPK:lle yksi loukkaantuminen olisi pieni riesa, nyt sairaslistalla on nimittäin peräti kuusikon verran hyviä pelaajia.

Karoliina Kyllönen on Kerhon viimeisin nimi tässä ikävässä listassa. Hän liukastui viikolla pukukopin suihkutilassa ja satutti olkapäänsä.

-Se oli suihkuonnettomuus. Karoliinan olkapää meni sijoiltaan. Olkapää on jo kuvattu ja odotamme vielä, mitä ne kuvat kertovat. Siinä mielessä näyttää kuitenkin lohdulliselta, että Karoliina voi jo liikuttaa olkapäätään. Mahdollista on, että hän tulee pian takaisin, Sauermann arvioi.

-Tulos kertoo oleellisen. Me rakennamme kuitenkin yhä rauhassa ja maalimme on maaliskuun lopulla (liigakarsinnoissa), mietti Määttä. (HäSa)