Uutiset

Välieräpaikka voiton päässä

Hämeenlinnan Pallokerhon naisten lentopallojoukkueen pudotuspelikevät alkoi ryhdikkäästi. Kerho kaatoi vahvan laitahyökkääjäkolmikkonsa johdolla Pieksämäen neljän erän ottelussa 3–1 (25–16, 25–27, 25–18, 25–20).

Hämeenlinnalaisten hyökkäyspeli nojaa kahden amerikkalaisen ja yhden valkovenäläisen varassa. Sue Jacobi paukutti keskiviikkona joukkueensa ykköstehot (26/+16), mutta hyvässä tikissä olivat myös Aneli Otineru (22/+13) ja Anna Boricheva (20/+17). Boricheva jäi tällä kertaa vahvistuksista pienimmälle pistemäärälle, mutta pieni virhelukema kertoo laadukkaasta työskentelystä.

Jacobin mielestä HPK olisi voinut pelata puolivälieräavauksessa vielä paremmin.

– Virheitä olisimme voineet tehdä vähemmän, mutta esiinnyimme riittävän vahvasti. Pelasimme vastakkain runkosarjan viimeisessä ottelussa, joten kumpikin tiesi mitä odottaa. Valmistautumisemme oli kunnossa, Jacobi kertoi.

Vuoristoradalta pois

Hänen mielestään Pieksämäen peliin ei ollut tullut muutoksia viime lauantaista. Hakkurin mukaan HPK:n pitää kuitenkin olla lauantaina Pieksämäellä valmiina.

– Voimme pelata koko pelin ajan varmemmin ja välttää vuoristoratamaista pelaamista. En ollut vielä Suomessa, kun joukkueemme pelasi runkosarjan ottelun Pieksämäellä, mutta yleensä vastustajalla on enemmän itseluottamusta kotisalissa. Meidän pitää olla ”vierastaistelijoita” lauantaina, Jacobi mietti.

Amerikkalainen kunnioittaa sopivasti vastustajaa.

– Pieksämäki on meille hyvä vastustaja puolivälieriin, mutta olen varma, että pääsemme jatkoon. Haluamme pitää siitä huolen jo lauantaina, Jacobi vakuutti.

Heiskanen kehui Häkkistä

Pieksämäen kapteeni Elina Heiskanen ei ollut yhtä tyytyväinen kuin Jacobi.

– Oli tämä parempi ottelu kuin runkosarjan viimeinen vierailu täällä, mutta ei se ihan riittänyt. HPK:n syöttö ja torjunta olivat kovempia kuin meillä. Lisäksi Häkkisen Sanna oli liberona mainio. Meillä oli hyviä lyöntejä viistoon, mutta Sanna poimi ne kaikki. Kun vaihdoimme rajalyöntiin, alkoi pisteitäkin tulla, Heiskanen sanoi.

Hämeenlinnassa 2000-luvun alussa lentopallon liigauransa aloittanut Heiskanen uskoo, että Pieksämäki on kotonaan huomattavasti vahvempi kuin Hämeenkaaressa.

– Olemme totutusti olleet aika hyviä Pieksämäellä. Kotisalin taika on ollut kova. Meidän pitää olla kovempia kuin tänään ja päästä torjunnasta ohi. Lisäksi meidän pitää saada HPK:n laiturit kuriin. Kerhon vastaanotto ei ole monessakaan ottelussa hyvä, mutta passari (Katja Kylmäaho) passaa taitavasti ja laiturit hyökkäävät vahvasti, Heiskanen kehui.

Jokainen ottelu tärkeä

HPK:n päävalmentajalla Jukka Koskisella oli ensimmäisen puolivälierän jälkeen samanlainen olo kuin lauantain runkosarjaottelun jälkeen.

– Kun tilastoja katsoo, on meillä kolme pelaajaa reippaasti plussalla ja pisteitäkin on tehty hirveä määrä. Jotenkin jäi sellainen fiilis, että peli oli tasainen ja varmaan se sellainen olikin kahden erän osalta. Toisessa erässä teimme virheitä ratkaiseviin paikkoihin ja muutenkin tuntui siltä, ettei keskittyminen pysynyt kasassa ihan koko pelin aikaa, Koskinen sanoi.

HPK:n sai nykyisen kokoonpanonsa kasaan vain muutama viikko ennen runkosarjan loppua, kun Otineru tuli loukkaantuneen Marina Skenderin tilalle.

– Jokainen ottelu on meille tärkeä. Tarkoitus on mennä välieriin ja pelin kehittäminen on vielä vähän vaiheessa. Se on tulossa koko ajan, mutta täydellistä se ei ole. Kolmikko sai tasaisesti passia, mutta ehkä keskipelaajat pitäisi saada muutaman kerran enemmän mukaan, Koskinen analysoi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.5.2020