Uutiset

Välierille vaikea alku

Lentopallon naisten Mestaruusliigan välierät eivät alkaneet hämeenlinnalaisittain hyvin. Elenia-areenassa vieraillut LP Kangasala otti HPK-naisista seitsemännellä yrityksellään kauden avausvoittonsa. Se otti ensimmäisen kiinnityksen loppuottelupaikkaan suoraan kolmessa erässä.

Välieräavaus oli tiukka lentopallo-ottelu. HPK johti jokaista erää 21 pisteen kohdalla, mutta Kangasala venyi tärkeillä hetkillä niukkoihin erävoittoihin. Kahdessa ensimmäisessä erässä ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkopalloista (26–28 ja 24–26) ja kolmaskin meni niukimmalla mahdollisella erolla (23–25).

HPK:n päävalmentaja Bruno Napolitano oli ensimmäisen ottelun jälkeen vähäsanainen mies.

– Sarja on nyt 1–0 Kangasalle. Onnittelut heille siitä, mutta sarja on pitkä, Napolitano muistutti.

Kerho pelasi toisen kerran peräkkäin ilman kahdessa ensimmäisessä puolivälierässä Liigaplokia vastaan vielä mukana ollutta Michaela Madsenia. Napolitano ei valottanut hänen tilannettaan.

– En tiedä siitä, mutta hän on loukkaantunut. Tämän joukkueen ongelma ei kuitenkaan ollut se, pelasiko kentällä Madsen vai Milja Heikkilä. Ongelma oli kaikissa pelaajissa, italialainen muistutti.

Boricheva haluaa virheet pois

HPK:n kokenein pelaaja Anna Boricheva harmitteli joukkueen keskiviikon esitystä.

– Teimme paljon omia virheitä, eikä pelimme kulkenut. Siksi vähän katselimme, mitä toinen joukkue tekee, emmekä keskittyneet omaan tekemiseemme. Virheet pitää saada siivottua pois, Boricheva sanoi.

Kerho ei saanut oikein missään vaiheessa peliään kulkemaan, mutta Boricheva ei uskonut vaikeuksien johtuneen mitalipelien tuomasta paineesta.

– En voi sanoa niin. Varmaan nuoret pelaajamme jonkun verran jännittivätkin. Tärkeintä on kuitenkin saada peliä paremmaksi. Yritämme varmasti saada torstaina harjoituksissa peliämme virheettömämmäksi.

Alatalo ei järjestele paraateja

LP Kangasalan päävalmentaja Tuomas Alatalo piti totta kai jalat maassa ensimmäisen voiton jälkeen.

– Meillä on ollut hyvä fiilis oikeastaan koko kauden ja varsinkin pudotuspeleissä. On tietenkin mukava aloittaa voitolla, mutta pitkä sarjahan tässä on edessä. Vielä ei ole paraatien aika. Suurin juttu tässä pelissä oli se, että tytöt saivat itseluottamusta ja huomasivat, ettei HPK ole mikään yliluonnollinen vastustaja. Otimme kuitenkin kauden aikana kuusi kertaa turpiin, joten toivottavasti tämä voitto teki henkiselle puolelle hyvää, Alatalo sanoi.

Alatalo uskoi, että välieräsarjan taso nousee vielä paremmaksi.

– Peli oli kummaltakin aikamoista syöttelyä. Kumpikin joukkue pystyy ihan varmasti vielä parantamaan.

Kangasala pelasi tiukan puolivälieräsarjan Kuusamoa vastaan. Se ratkaisi välieräpaikan vasta viimeisessä eli viidennessä ottelussa kotikentällään.

– Meillä on niistä peleistä varmasti tietynlainen rytmi päällä. Aina kuitenkin huolettaa ennen kaikkea henkinen ja siihen päälle fyysinen jaksaminen. Ihan hyvinhän jalka tänään kuitenkin toimi.

Kangasala käänsi puolivälieräsarjan vieraissa oltuaan sitä jo tappiolla voitoin 2–1.

– Se oli hankala sarja. Menetimme ensin kotiedun ja olimme sitten Kuusamossa selkä seinää vasten. Se kertoi ehkä tähänkin peliin, että takaa pystyy tulemaan, kuten parissa erässä tulimme. Joukkue ei luovuta, Alatalo kehui.

HPK ja LP Kangasala kohtaavat toisen kerran perjantaina Hämeenlinnassa. Loppuottelupaikkaan tarvitaan neljä voittoa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic