fbpx
Uutiset

Välillä on hyvä harjoitellakin

Hämeenlinnan Pallokerhon jääkiekkoliigan pelitahti on ollut viime viikkoina rauhallinen. Kerho on pelannut kahden viikon aikana vain kaksi ottelua, joten se on voinut keskittyä pelinsä parantamiseen harjoituksissa. Kerhon päävalmentajan Pasi Arvosen mielestä joukkue onkin harjoitellut hyvin.

– Harjoituksissa on ollut hyvä tempo ja olemme rytmittäneet jakson hyvin. Maanantaina oli pelkkä fysiikkapäivä ja sen jälkeen olemme olleet kolme päivää jäällä. Olemme taas valmiita perjantain kapinaan, Arvonen lupaa.

HPK:n kultakypärälle, keskushyökkääjä Sakari Manniselle, vähän väljempi pelitahtikin sopii.

– Välillä tulee kovempia pelipätkiä, jolloin pelataan useampi peli viikossa. On ihan hyvä välillä pelata myös yksi tai kaksi ottelua viikossa. Silloin saa hyviä harjoituspäiviä väliin, Manninen muistuttaa.

Omaan alkukauteensa Manninen ei ole ollut täysin tyytyväinen.

– Enemmän olisi pitänyt saada tehoja irti, keskushyökkääjä moitti itseään.

Mannisen mukaan keskiviikon uutiset toimitusjohtaja Risto Korpelan lähdöstä eivät ole vaikuttaneet joukkueen toimintaan.

– Ainakaan henkilökohtaisesti uutinen ei vaikuttanut mitenkään. Niihin ei pysty itse vaikuttamaan mitenkään, pelaaja sanoo.

Mestarijoukkue Kärpistä etelään vaihtanut Manninen on ollut syksyllä uudessa tilanteessa. Toisaalta oma vastuu ja rooli ovat kasvaneet melkoisesti, mutta toisaalta joukkueella menee selvästi heikommin kuin Oulussa.

– Olen tykännyt siitä, että olen saanut pelata paljon. Välillä voi tulla niitä hetkiä, ettei joukkueella tai henkilökohtaisesti mene hyvin. Välillä taas tuntuu, että kaikki onnistuu kummallakin. Nyt meillä on ollut menossa alamäki, mutta kyllä se vielä tästä. Olen tyytyväinen, että lähdin tänne, enkä oli asiaa yhtään jälkikäteen miettinyt.

HPK pelaa viikon ensimmäisessä ottelussaan perjantaina kotonaan Rauman Lukon.

– Todella kokenut ja rutinoitunut joukkue tulee vastaan. Pelaajien taitotaso on ihan liigan huippua ja ylivoimalla Lukko on kova joukkue. Meidän pitää puolustaa hyvin, pystyä pelaamaan jäähyttömästi ja aiheuttaa itse hämminkiä toisessa päässä, Arvonen näkee.

HPK:n kokoonpanosta ovat edelleen sivussa puolustaja Joonas Lehtivuori ja kapteeni Riku Hahl. Kumpikin palannee pelikuntoon joulun jälkeen. Myös Heikki Liedes on sivussa perjantaina. Arvosen mukaan HPK etsii yhä joukkueeseensa sekä hyökkääjää että puolustajaa. Joni Tuulola on nuorten MM-leirityksen ja -kisojen takia sivussa HPK:n liigapeleistä ensi sunnuntaista lähtien. HäSa

Asiasanat

Menot