Uutiset

Valio patistaa työntekijöitään elämäntapamuutoksiin Riihimäellä

Valion Riihimäen tehtaalla satsataan työhyvinvointiin uuden valmennusohjelman avulla. Työhyvinvointikursseilla keskitytään yhdessä tekemiseen mm. kokkausilloissa, asiantuntijaluennoilla ja liikuntatapahtumissa.

Tavoitteena on motivoida työntekijöitä elämäntapamuutoksiin ja vähentää mm. vuorotyön aiheuttamia terveydellisiä haittoja.

– Tässä lähdetään liikkeelle jokaisen omista tavoitteista ja lähtökohdista. Ei olla pitämässä tiukkapipoista painonhallintakuuria, vaan pohditaan, mitkä ovat itselle ne asiat, joita haluaa muuttaa, hyvinvointipäällikkö Kirsi Nurminen sanoo.

Vuoden mittaiseen pilottiryhmään osallistuvat kunnossapitäjä Hannu Salo ja tuotevalmistaja Antero Salomäki tietävät, että keskeytymätön kolmivuorotyö vaatii hyvää kuntoa.

– Ja tätä pitäisi jaksaa vielä viisi, kuusi vuotta (ennen eläkeikää). Siksi täällä ollaan, Hannu Salo sanoo.

Kumpikin miehistä tavoittelee painonpudotusta ja haluaa liikuntaharrastuksesta pysyvän tavan. Vuorotyön takia niin ruokailutottumuksien kuin liikunnankin sovitteleminen vuorokausirytmiin teettää hiukan töitä.

– Mutta kyllä yövuoronkin jälkeen jaksaa lähteä liikkumaan, vaikka elimistö kieltämättä onkin hiukan sekaisin vuorokausirytmistä, Salo kertoo.

Valmennusryhmiä järjestää Valion uusi hyvinvointipalveluyksikkö Olo. (HäSa)

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic