Uutiset

Valistus parantaa kissakuria

On hyvä, että kunta ylläpitää paikkaa, minne löytöeläimet voidaan viedä. Jokaisella lemmikin omistajalla on tiedossa, mistä kadonnutta kissaa tai koiraa voi tiedustella.

Lain sallima 15 vuorokauden hoitoaika kyllä riittää. On epätarkoituksenmukaista säilyttää luonnosta kiinni saatuja puolivillejä kissoja ja etsiä niille koteja. Ne eivät aina totu uusiin oloihin ja on parempi, että ne lähetetään kissojen taivaaseen.

Kissa ei ole laumaeläin. Siksi on turhaa puolustella, että kissakoti Kattilassa niillä on hyvät olot. Ne voivat olla sellaisia siellä toimivien ihmisten mielestä. Vieraillessani siellä näin apaattisia yksilöitä vatsat täynnä makailemassa tasoilla. Ruokakulhot olivat täynnä hyvännäköistä säilykeruokaa. Kissat varmaan surivat olotilaansa jouduttuaan vapaudesta vankilaan.

Jos kissa lemmikiksi hankitaan, paras ottaa se pentuna. Sen elämä pitää järjestää niin, ettei sitä lasketa lainkaan irralleen ulos. Kissa tottuu taluttimeen ja pysyy myös ulos rakennetussa tarhassa.

Maastossa kulkeva kissa saa helposti loistartunnan ja siirtää sen helposti huonekaluihin, joista se voi tarttua lapsiinkin. Madotus suojaa vain seuraavaan maastolenkkiin asti. Lasten hiekkalaatikot ovat irtokissalle mieluisa vessa.

Kissakuri saadaan aikaiseksi vain valistuksella. Nimien keruut kodittomien kissojen puolesta ovat turhia.

Monien hylättyjen kissan puolesta huolestuneena ja niitä auttaen toivon kunnollista kissakuria niiden omistajille.

A.S.

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic