Uutiset

Välittämistä ja vaatimustasoa

Neljä viikkoa aikaa ja sitten se alkaa, nimittäin Hämeenlinnan Pallokerhon jääkiekon SM-liigajoukkueen valmistautuminen syyskuussa alkavaan ensi kauteen.

Yhdeksän joukkuetta taistelee vielä vanhan kauden pudotuspeleissä, eikä kevään 2012 mestarikaan ole selvillä kuin aikaisintaan huhtikuun 21. päivä, mutta HPK aloittaa harjoittelun uuden päävalmentajana Ari-Pekka Selinin johdolla viisi päivää aikaisemmin 16. huhtikuuta.

-Päivittäisen tekemisen vaatimustaso pitää olla niin meillä valmentajilla kuin pelaajillakin sellainen kuin huippu-urheilussa tällä tasolla vaaditaan. Se on lähtökohta, kuten myös se, että välitetään siitä mitä tehdään. Jos haluamme SM-liigassa pärjätä, pitää meidän saada joukkue kasattua aika nopeasti ja harjoitella laadukkaasti, Selin sanoi.


Neljä uutta sopimusta

Kaksivuotisen sopimuksen HPK:n kanssa tehnyt entinen SaiPan valmentaja Selin saa valmennusryhmäänsä mukaan pitkään Kerhossa vaikuttaneen Pasi Arvosen ja Porin Ässissä muun muassa Jussi Rynnäksen (nykyään AHL-joukkue Toronto Marlies) ja Eero Kilpeläisen (Jokerit) kanssa töitä tehneen maalivahtivalmentajan Kari Lehtosen.

HPK tiedotti lisäksi maanantaina, että uusina pelaajina joukkueeseen tulevat SaiPan hyökkääjät Jesse Saarinen (2 vuoden sopimus) ja Juha Kiilholma (2) sekä Tapparan hyökkääjä Tuomas Vänttinen (1). Lisäksi A-nuorissa mainion kauden pelannut Robert Leino teki seuran kanssa kolmen vuoden sopimuksen.

-Saarinen teki hyvän nousun tällä kaudella. Hänen potentiaalinsa löytyi uudelleen ennen kaikkea ylivoimassa ja pisteiden teossa. Hän on aika hyvä tekemään töitä molempiin suuntiin. Kiilholma oli puhdas kolmossentteri, joka pelasi aina vastustajan parasta ketjua vastaan. Ja hyvin pelasikin. Hän on myös erinomainen alivoimapelaaja. Samanlaista roolia on kaavailtu nytkin, Selin listasi itselleen tuttujen pelaajien ominaisuuksia.

-Vänttinen on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa. Hän on kokenut rightin puolen hyökkääjä, joka on hyvä myös alivoimalla. Silti hän pystyy laittamaan kiekon maaliin, päävalmentaja jatkoi.

HPK:lla on sopimukset kolmen maalivahdin ja 13 kenttäpelaajan kanssa. Seuran toimitusjohtajan Risto Korpelan mukaan haussa on nimenomaan kärkiketjujen pelaajia.

-Haemme ihan selvästi ykkössentteriä, ykkösketjuun laitahyökkääjää ja ykköspakkiparia, Korpela viestitti.


Jalat maassa

Hämeenlinnassa on varsinkin 1990-luvun lopulla ja 2000-luvulla totuttu luisteluvoimaisiin ja taitaviin joukkueisiin.

-Niin taitavaan joukkueeseen kuin täällä on parhaimmillaan ollut, ei varmaankaan ole resursseja. Se on selvä, että meidän pitää pystyä pelaamaan paremmin kuin tällä kaudella ja parantaa sijoitusta. En lähde kuitenkaan uhoamaan, että nyt laitetaan kasaan joku ihmeellinen pelitapa. Pyrimme rakentamaan siitä jalat maassa sellaisen, että ihmisiä kiinnostaa, he kokevat sen omakseen ja näkevät joukkueen tekevän töitä, päävalmentaja lupasi. (HäSa)

Päivän lehti

28.1.2020