Uutiset

Valkeakosken asuntomessuista rakennetaan Hämeenlinnan vastakohtaa

Arto Vuorijärven työhuoneen ikkunasta Valkeakosken kaupungintalolla avautuu näkymä kaupunkia halkovalle kanavalle ja Myllysaaren museoalueelle.

– Maisemassa voittaa sen minkä hajussa häviää, hän vertailee olosuhteita aiempaan työpaikkaansa eli Hattulan kunnanvirastoon.

Hattulan teknisenä johtajana seitsemän vuotta työskennellyt Vuorijärvi rakentaa nyt Valkeakosken asuntomessuja. Hänet valittiin vuonna 2009 järjestettävien messujen projektipäälliköksi loppukesällä.

Messujen tavoitteena on houkutella Etelä-Pirkanmaan tehdaskaupunkiin asukkaita niin, että väkiluvun lasku saataisiin pysäytettyä.

Ensi kesän asuntomessut järjestetään Hämeenlinnassa eli vain 40 kilometrin päässä Valkeakoskelta. Vuorijärvi ei usko, että lähekkäiset messut verottavat toistensa suosiota.

– Meille on etua siitä, että pystymme seuraamaan läheltä messujen toteuttamista. Ja monessa mielessä Valkeakosken messuista ainakin yritetään tehdä Hämeenlinnan vastakohtaa.

Hämeenlinnan messujen teemana on tiivis, kaupunkimainen pienrakentaminen. Talot ovat suuria ja ne on sijoitettu katujen reunaan.

Valkeakoskella messutontit ovat noin 1 200 neliön suuruisia eli isompia kuin Hämeenlinnassa, ja rakentamista ohjataan kylämäisiksi kokonaisuuksiksi. (HäSa)

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic