fbpx
Uutiset

Valmennuspäällikkö löytyi Italiasta

HPK ja Team Tawast -Volley ovat löytäneet yhteisen sävelen naisten ja tyttöjen lentopalloilun kehittämiselle Hämeenlinnassa.

Seurat palkkaavat yhteisen urheilutoimenjohtajan ja valmennuspäällikön. Sellaisen ne löysivät Italiasta. Mario Daniela Capriotti, 41, aloittaa työnsä HPK:ssa ja TT-Volleyssa toukokuun alussa.

San Benedetto del Trontosta Adrian meren rannalta tuleva Capriotti on meritoitunut lentopallovalmentaja. Hän on valmentanut omassa maassaan miesten, naisten, poikien ja tyttöjen joukkueita lentopallossa ja beach volleyssa. Capriotti valmensi kaudella 2010–11 Puolan miesten pääsarjassa. Hän on ollut myös fysiikkavalmentajana, teknisenä johtajana, scouttina ja valmentajien kouluttajana.

– Olen ollut valmennustehtävissä lentopalloilussa jo 24 vuoden ajan ja hankkinut monipuolista kokemusta eri tehtävistä. Pestini Hämeenlinnassa on mielestäni mielenkiintoinen idealtaan. Tärkeintä on täällä HPK:n ja TT-Volleyn projekti nuorten pelaajien kehittämisessä, selvitti Capriotti, joka seurasi lauantaina HPK:n ja LP Viestin välisen naisten Mestaruusliigan ottelun Hämeenkaaressa.

Hänen mielestään Suomessa on hyviä naispelaajia. Esimerkiksi Capriotti otti Italiassakin menestyksekkäästi pelanneen Riikka Lehtonen.

– Suomessa on täysin mahdollista kehittää pelaajia kansainvälisellekin huipputasolle, valmentaja vakuutti.

HPK:n toiminnanjohtaja Ville Kalliomäki ja TT-Volleyn puheenjohtaja Ari Viitala toivottavat Capriottin lämpimästi tervetulleeksi tekemään työtä hämeenlinnalaisen naisten ja tyttöjen lentopalloilun eteen.

– Meillä alkaa nyt junioripelaajien kehittämisprojekti. Tarkoitus on kasvattaa omista junioreista liigapelaajia. Mielestäni satsaus junioritoimintaan on hyvä ajatus, Kalliomäki sanoo.

Uusia mahdollisuuksia

Viitalan mukaan Capriottin tulo luo uusia mahdollisuuksia myös TT-Volleyn toimintaan. TT-Volleyn naisten joukkueet ovat Ykkössarjassa ja Kakkossarjassa. Lisäksi seuralla on laajaa tyttöjuniorien toimintaa Hämeenlinnan seudulla.

– Tarkoituksenamme on kehittää omaa toimintaamme. Capriottin tulo on jatkumo jo aloittamallemme työlle. Pystymme tehostamaan käytettävissä olevia voimavaroja ja saamme loistavia uusia malleja.

Viitala vakuuttaa, että TT-Volleyn tyttöjunioreista löytyy lajiin lahjakkuutta.

– On oleellista, että jo pienestä pitäen lähdetään tekemään oikeita asioita.

Sekä Kalliomäki että Viitala puhuvat seurojen yhteistyön tärkeydestä. HPK on liigan huippujoukkue ja TT-Volley ennen muuta kasvattajaseura.

– HPK on meidän nuorille pelaajille hyvä esimerkki. Ja on hienoa, että meillä on täällä tarjota omille junioreille väylä huipulle saakka, Viitala painottaa.

Kaikista ei tietysti tule huippupelaajia, eikä ole tarviskaan. Esimerkiksi TT-Volleyn seuratoiminta tarjoaa halukkaille monia erilaisia tehtäviä lentopallossa.

TT-Volley vahvistui

TT-Volleyn naisten joukkue aloittaa Ykkössarjan alemman jatkosarjan maanantaina kello 16 Hämeenkaaressa. Vastaansa se saa Mikkelin Passarit.

Syyskaudella TT-Volley hävisi kaikki ottelunsa. Joukkueen valmentajaksi runkosarjan loppuvaiheissa tullut Jani Lehtonen kuitenkin uskoo, että tahti muuttuu kevätkaudella. Hämeenlinnalaisjoukkueen tavoitteena on säilyttää sarjapaikka ilman karsintoja.

TT-Volley sai tuttuja apuja joulutauon aikana. Katri Virtanen, Aino Linnamaa, Henna Juppo ja Minna Tapola tulevat nuoren joukkueen avuksi alempaan jatkosarjaan.

– HPK:n liigajoukkueen Hanna Ylönen on myös mahdollisuuksien mukaan mukanamme. Hän pelaa maanantainakin, TT-Volleyn valmentajana Jani Lehtonen kertoo.

Lehtonen on tyytyväinen, kun TT-Volley sai nuoreen joukkueeseensa kokemusta.

– He tuovat meille pelillisesti isoja apuja ja auttavat myös harjoituksissa. Mielestäni olemme menneet eteenpäin joukkuepelaamisessa. (HäSa)

Asiasanat

Menot