Uutiset

Valmentaja Järviselle vuoden jatkosopimus Steelersin kanssa

Salibandyn Divarissa pelaava Steelers on tehnyt ensi kauden kattavan jatkosopimuksen päävalmentajansa Jani Järvisen kanssa. Järvinen jatkaa myös Steelers juniorisalibandyn valmennuspäällikkönä.

– Syynä ratkaisuun oli se, että olemme olleet todella tyytyväisiä Järvisen työhön, sanoo Steelers JSB:n puheenjohtaja Tuukka Heinonen.

Järvisen kanssa on käynnistetty seuran pelitavan ja harjoittelukulttuurin luominen, ja tekeillä on myös valmentajan opas. Järvinen on myös kiertänyt eri-ikäisten junioreiden harjoituksia syksyllä, kartoittanut tilannetta, osaamista ja valmentajien tieto-taito-tasoa.

Valmentajan opasta varten Jani Järvinen ja seuran viestintävastaava Juha Kauppinen ovat keskinäisten aivoriihien lisäksi lähettäneet ensimmäiset tunnustelevat kysymykset kaikille seuran valmentajille.

– Haluan kontaktia muihin valmentajiin, ja paras tapa aloittaa se on puhua heidän kanssaan säbästä. Olen avoin kaikille ajatuksille ja ideoille. Näin lähdetään liikkeelle. Seuraavassa vaiheessa sitten tapaamme koutseja porukalla ja siitä se menee omalla painollaan eteenpäin, Järvinen visioi.

Järvisen apuna valmentajan opasta kasaava Kauppinen on vuonna 2004 syntyneiden poikien joukkueen päävalmentaja ja yksi 2002-poikien valmentajista.

– Ensimmäinen kontakti valmentajiin on ollut rohkaiseva. Vastauksia on tullut mukavasti, ja ennen kaikkea siellä on saatu heti kiinni siitä, mitä olemme näillä kysymyksillä hakemassa, Kauppinen kertoo.

Järvinen suorittaa paraikaa ammattivalmentajan tutkintoa. Hänellä on vankka kokemus juniorivalmentamisesta. Järvisen yhä valmentama Steelersin C2-poikien joukkue pelaa ikäluokkansa SM-sarjaa ja on yksi mestarisuosikeista.

Valmennuspäällikön toimen lisäksi Järvinen toimii miesten edustusjoukkueen päävalmentajana. Tuolla paikalla miehet ovat vaihtunut menneinä vuosina tiuhaan. Nyt pestille halutaan rauhaa ja jatkuvuutta.

– Ensi kaudella siirrytään pelaamaan uuteen upeaan Pullerin liikuntahalliin keskustan kupeeseen. Se on Steelersille hieno mahdollisuus, ja haluamme aloittaa edustusjoukkueen kasaamisen jo nyt. Luontevinta on kiinnittää ensin päävalmentaja, joka sitten aloittaa joukkueen kokoamisen, pohtii puheenjohtaja Heinonen.

Järvisen mukaan muutamien runkopelaajien kanssa on jo keskusteltu ensi kaudesta.

– Ensimmäisiä pelaajasopimuksia julkistetaan jo pian, päävalmentaja Järvinen lupaa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic