Uutiset

Valmentajaa vaihtaneen TT-Volleyn kurssi ei kääntynyt

Vain yhden kauden naisten ykkössarjan otteluistaan voittanut Team Tawast -Volley muutti viime viikolla valmennuskuvioitaan. Joukkuetta luotsannut Jani Lehtonen jäi syrjään ja HPK:n italialaisvalmentajat Bruno Napolitano ja Luca Chiappini saivat myös TT-Volleyn valmennusvastuun.

Napolitanon ja Chiappinin kanssa TT-Volleyn naisten ykkösjoukkuetta valmentaa Sakari Somerpalo, joka oli mukana myös Lehtosen johtamassa valmennusryhmässä.

Vielä sunnuntaina ei TT-Volley saanut suuntaansa muutettua – turpiin tuli tuttuun tapaan. Salon Viesti haki pinnat Hämeenlinnasta 3–1 (25–22, 25–18, 10–25, 25–17).

TT-Volleyn puheenjohtajan Ari Viitalan mukaan uuden valmentajakuvion piti olla tuleva ratkaisu.

– Sitä kuitenkin aikaistettiin. Tarkoitus oli saada liigajoukkue ja ykkössarjan joukkue samaan valmennukseen. Bruno (Napolitano) ja Luca (Chiappini) vetävät nyt myös ykkössarjan joukkueemme valmennuksen. Sakari (Somerpalo) jatkaa joukkueessa omassa roolissaan, Viitala kertoi.

TT-Volleylla on jäljellä kaksi ottelua ykkössarjan runkosarjaa. Sen jälkeen edessä on viiden joukkueen kaksinkertainen alempi loppusarja, jonka kolme parasta varmistavat sarjapaikkansa. Kaksi viimeistä päättää kautensa otteluissa putoamista vastaan.

– Ainoa tavoitteemme on sarjapaikan säilyttäminen, Viitala vahvisti.

Kahdet kasvot

TT-Volley on pelannut tällä kaudella lähes samankaltaisia otteluita. Se on näyttänyt osaavansa, mutta tasaisuus on pelistä puuttunut. Voittamisen kynnyskin näyttää olevan aika korkealla.

Viestiäkin vastaan TT-Volley pelasi ajoittain hyvin. Etenkin toisessa erässä peli kulki ja jokainen uskalsi tehdä ratkaisuja.

Valitettavasti pelirohkeus katosi muissa erissä jokusen hyvän hetken jälkeen. Jotenkin näyttää siltä, että kun homma lähtee lapasesta, niin se tosiaan lähtee. Virhesuma on pitkä ja ilme silloin liian alistunut. Joka tapauksessa TT-Volleylla oli nytkin mahdollisuus saada enemmän kuin se sai.

Riikka Koivusaari oli kotijoukkueen ykköshyökkääjä saldollaan 10/+5. Myös keskipelaajat Katariina Viitapohja (9/+4) ja Milja Heikkilä (8/+7) onnistuivat. Viitapohja syötti kuusi ässää ja hän nosti pari kertaa joukkueensa peliin mukaan kaukaa takaa.

Kerhon laitahyökkäys ontui. Osaltaan se johtui epätarkasta passipelistä. Elis Lambertini oli vaikeuksissa huonon nostonkin (25 prosenttia) takia.

– Paljon oli hyvää, mutta tasaisuus puuttui. Virheet pitäisi unohtaa heti ja keskittyä vaan uuteen palloon. Nyt ne tuovat liikaa painetta. Ja kun on hyvä hetki, siitä pitäisi saada hyvä tsemppi ja jatkuvuus, tuumi Sakari Somerpalo. (HäSa)

Asiasanat