Uutiset

Valmistautuminen vauhdissa

Vuosi 2017 tuo Hämeenlinnan Härmän jalkapallotoimintaan uusia tuulia, sillä osa seuran Kolmosessa pelaavan edustusjoukkueen pelaajista on tositoimissa heti vuoden alussa A-poikien SM-karsinnassa. Valkeakosken Hakan ja Härmän yhdistelmäjoukkue pelaa SM-karsinnan pohjoislohkossa ja kohtaa ensimmäisessä ottelussaan Pullerin tekonurmella 29. tammikuuta kello 12 Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan.

Yhdistelmäjoukkueen ringissä on kolmisenkymmentä pelaajaa, joista noin puolet on Härmän poikia. Joukkueen päävalmentaja on tälläkin kaudella Hakan Asko Jussila, joka saa otteluissa avukseen Härmästä Juha Lempisen. Lempisen ohella yhdistelmäjoukkueen valmennuksessa on Hämeenlinnasta mukana Jouko Salminen. Kaksikko on myös miesten Kolmosessa pelaavan edustusjoukkueen valmentajia päävalmentaja Matti Hiukan apuna.

– Tiukkoja pelejä on varmasti luvassa. Kovin monella pelaajallamme ei ole SM-karsinnoista kokemusta, joten tilanne on heille uusi. HJS:n joukkueesta siirtyy pari kaveria yhteisjoukkueeseen. Positiivisilla mielillä olemme, sillä pojat pääsevät nyt oikeasti mittaamaan, missä menevät, Lempinen muistuttaa.

Yhdistelmäjoukkueen tavoite on päästä SM-sarjaan. Joukkue harjoittelee kahdesti viikossa yhdessä, maanantaisin Valkeakoskella ja perjantaisin Hämeenlinnassa. Muut harjoitukset pelaajat vetävät omien edustusjoukkueidensa kanssa.

– Siellä he myös pelaavat kesällä. Onhan tilanne haastava, jos ajattelee vain yhdistelmäjoukkuetta, mutta edustusjoukkueitakin pitää pyörittää.

Lempisen mukaan Härmän toimintaan on tullut reilusti uutta virtaa.

– Toiminta on ihan erinäköistä kuin aiemmin Härmässä. Valmentajat ajattelevat pelaamisesta samalla tavalla ja olemme yrittäneet A-nuorissa pelata samalla tavalla kuin miehissä pelataan. Moneen vuoteen ei ollut tällaisia lähtökohtia ja aikuispelaajatkin ovat innostuneet harjoittelusta ihan eri tavalla, Lempinen kehuu.

Edustusjoukkueen päävalmentaja Hiukka on päässyt tutustumaan uuteen joukkueeseensa reilun kuukauden ajan.

– Olemme päässeet tekemiseen kiinni ja on ollut ilo katsoa, että pelaajat ovat vastaanottavaisia ja harjoituksissa on meininki. Nyt olemme saaneet vihdoista viimein saaneet myös taustat kohdilleen ja roolit selviksi. Yksittäisten pelaajien kohdalla palikoita pitää saada varmasti vielä järjestykseen yhdistelmä- ja edustusjoukkueen kesken, mutta siihenkin on ihan selvät askelmerkit olemassa, Hiukka sanoo.

A-nuorten karsintapeleistä on Härmän edustusjoukkueellekin hyötyä, mutta järjestelyjä se vaatii.

– Ovathan ne tietenkin hyvä asia. Jonkun verran ne sekoittavat edustuksen valmistautumista, sillä joukkueessa on pelaajia, jotka ovat varmasti myös edustuksen avauksessa. Härmän pelitavan sisäistämiseen pitää saada harjoituksia ja harjoituspelejä nivottua sopiviin väleihin. Kalenterit ovat kovassa käytössä, päävalmentaja kertoo.

Myös Jouko Salminen odottelee mielenkiinnolla tulevaa kautta.

– Kuten Juha sanoi, aikuispelaajat ovat olleet hienosti mukana tämän puolitoista kuukautta. Vielä tarvittaisiin muutama pelaaja lisää, jotta puljaaminen kahden joukkueen kanssa olisi helpompaa, Salminen toivoo. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic