Uutiset

Valo näkyy tunnelin päässä

Ei mitään suurta jääkiekkoilun juhlaa, mutta tärkeääkin tärkeämpi kotivoitto.

Näin voisi tiivistää HPK:n ja Tapparan välisen liigakoitoksen lauantaina Rinkelinmäellä.

HPK on selvästi saamassa juonesta kiinni. Joukkueen kapteenin Marko Tuulolan mukaan Kerho teki tiistain tappiopelin (Porissa) jälkeen pieniä taktisia muutoksia, joilla haluttiin lisätä pelin aktiivisuutta.

-Vielä rastit ovat joskus väärässä paikassa. Niille kuitenkin ehtii, kun luistellaan hyvin, Tuulola sanoi.

Lauantainen oli hänelle juhlapeli, SM-liigan runkosarjan 800:s ottelu. Niissä Tuulolan saldo on 65+290=355. SM-liigan pudotuspelejä hänellä on peräti 142. Jos mies pysyy terveenä, hän nousee kaikkien aikojen pelitilastossa tällä kaudella viidenneksi. Nykypelaajista Tuulolan edellä on vain Lahden Pelicansin puolustaja Jan Latvala.

-Onhan siinä paljon pelejä, mies mietti voittopelin jälkeen.

Tuulola, 40, korkkasi liigan 1980-luvun lopulla HPK:ssa. Suomen mestaruutta hän on juhlinut Jokereissa. Viisi kautta mies pelasi ulkomailla.

-Kun näitä juhlakaluja on, ei oikein tiedä, mihin suuntaan peli lähtee. Nyt joukkue antoi hienon vastineen Tuuskille (Tuulola) ja Lampulle (Jukka Laamanen, 600:s liigan runkosarjan ottelu perjantaina Raumalla), kehui HPK:n päävalmentaja Harri Rindell.

HPK lähti otteluun erinomaisesti ja teki kahden miehen ylivoimalla 1-0 ajassa 1.26. Mathias Porseland tälläsi kiekon verkon perille. Janne Laakkonen (1+1) puolestaan veivasi nätisti 2-0 erän lopulla. Laamanen sai molempiin maaleihin syöttöpisteen ja hänen kauden saldonsa on 2+9=11. Seuraavassa pelissä Laamanen pelaa vaihteeksi kultakypärä päässään Kerhon parhaana pistemiehenä.

-Saimme unelma-alun. Toinen erä oli taas vaikea ja kolmas puolustustaistelua, Tuulola selvitti.


Uudet miehet onnistuivat

HPK menetti miehiä sairastuvalle tiistaina Porissa. Ville Hämäläinen, Jan-Mikael Juutilainen ja Henri Tuominen tulivat paikkaamaan miespulaa torstain aamuharjoituksiin. He olivat joukkueelle suureksi avuksi sekä perjantaina että lauantaina. Ketju Teemu Rautiainen-Hämäläinen-Juutilainen pelasi niin hyvin, että se voisi vallan hyvin jatkaa samassa koostumuksessa vaikka kauden loppuun saakka – jos mahdollista.

-Uudet kaverit tulivat hienosti jengiin, Tuulolakin kiitti.

-Olen jopa hämmästynyt. Kavereilla on alla liigapelejä ja heillä oli varmaan senkin takia helpompi tulla, vaikka joukkue ja pelikaverit ovat uusia, mietti puolestaan Rindell.


Tolvanen loistava

Rindell kehui myös joukkueensa puolustuspelin kurinalaisuutta. Ja kaiken takana oli loistavasti torjunut Mikko Tolvanen.

-Ensimmäinen kokonainen liigapeli takaiskuitta. Bluesissa torjuin kerran kaksi erää päästämättä maalia ja se tuli viralliseen tilastoon nollapelinä, HPK:n ykkösvahdin paikan ainakin tällä erää ansainnut Tolvanen tuumi.

Tolvasen mielestä HPK puolusti lauantaina hyvin.

-Ei Tappara päässyt oikein maalin eteen. Peruskuteja torjuin, Tolvanen mietti.

Hän pelasi nyt neljännen peräkkäisen ottelunsa HPK:n maalilla ja niistä Kerho sai seitsemän pistettä.

-Ei väsytä. Olen hyvässä kunnossa ja aina on kiva pelata. Olen valmis pelaamaan vaikka kuinka paljon, Tolvanen vakuutti.


Tiukkaa tahtia

Sekä HPK että Tappara pelasivat perjantaina ja lauantaina.

-Peräkkäisten päivien pelit ovat kovia vetoja, sanoi Tapparan päävalmentaja Risto Dufva ja Rindell myötäili vieressä.

-Kotijoukkue ansaitsi voittonsa. Se oli alussa valmiimpi. Otteluhan faktisesti ratkesi ensimmäisessä erässä, Tappara-luotsi selvitti. (HäSa)