Uutiset

Valoa vaikeaan viikkoon

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen myönsi, ettei Kerho lähtenyt lauantaina Lappeenrantaan hakemaan jääkiekon hienouksia. Sille riitti lopputulos, joka oli lopulta jännittävien vaiheiden jälkeen hämeenlinnalaisten 4–3 (1–0, 1–0, 1–3) -voitto voittomaalikilpailussa.

– Lähdimme pelaamaan tylyä vieraspeliä ja siinä myös melko hyvin onnistuimme. Meillä oli mahdollisuus kolmeen pisteeseenkin, mutta hölmöilimme SaiPan mukaan. SaiPalla oli lukuisia hyviä paikkoja, mutta aika usein sektorin ulkopuolelta, ja Juuse Saros oli erinomainen maalissa, Arvonen kehui.

Arvonen muistutti, että viikko on ollut Kerholle raskas. Se hävisi kaksi ensimmäistä ottelua selvin numeroin Ilvekselle ja JYPille.

– Senkin takia voittoon pitää olla tyytyväinen.

Saroksella riitti töitä

Maalivahtien torjunnat paljastavat mainiosti, kumpi ottelua vei. Saros joutui huhkimaan Kerhon maalissa 40 kertaa, kun Jussi Markkanen selvisi 11 torjunnalla. Silti HPK johti 2–0 ja 3–1, mutta joutui lopulta taipumaan jatkoajalla SaiPan rynnistyksen alla. SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen näki ottelun kulun aika lailla samalla tavalla kuin Arvonen.

– Tulimme peliin hyvin, mutta meiltä puuttui tylyyttä mennä maalintekosektorille, vaikka peliä näennäisesti hallitsimmekin, Tirkkonen sanoi.

Kolmannessa erässä SaiPa meni väkevämmin maalille. Johan Larssonin ja Kalle Maalahden maaleissa Saroksen edessä oli kunnolla maskia, ja Jesse Mankinen puolestaan viimeisteli oman osumansa Saroksen torjunnan paluupallosta.

– Ensimmäisessä maalissa en ihan ehtinyt nähdä, mistä kiekko tulee. Toinen viivaveto meni puolestaan, yllätys yllätys, jonkun persauksesta maaliin. Kai ne kauden aikana tasan kuitenkin menevät, Saros mietti.

Saros kehui Kerhon taistelua, jonka ruumiillistuma hän toki itse oli.

– Olihan meillä paikka ottaa kolmekin pistettä, mutta ihan hyvä, että saimme edes kaksi. Työmoraali, jota ennen peliä painotettiinkin, oli hyvää.

Hamill toinen sankari

Zach Hamill oli toinen HPK:n avainpelaaja. Hän teki 60 minuutin aikana kaksi maalia ja onnistui myös voittomaalikilpailussa kaksi kertaa.

– Aloitimme huonosti, mutta paransimme pelin edetessä. Harmi, ettemme pystyneet roikkumaan kolmen pisteen voitossa loppuun asti, Hamill mietti.

Hamill on mainio maalintekijä. Hän nosti Lappeenrannassa kauden tehopisteensä 23 ottelussa lukemiin 12+9=21.

– On tietysti kiva olla auttamassa joukkuetta kahdella maalilla jatkoajalle ja sitten kahdella maalilla voittoon. Pitää kuitenkin muistaa, että maalivahtimme oli ihan uskomaton. SaiPa olisi voinut johtaa ottelua 6–0 ensimmäisten minuuttien jälkeen, Hamill huokaisi.

HPK:n ja SaiPan kauden kaikki kolme ottelua ovat päättyneet 4–3, eikä voittaja ole kertakaan selvinnyt kolmen erän aikana. HPK on voittanut kerran jatkoajalla ja kerran voittomaalikisassa. SaiPa otti oman voittonsa voittomaalikisassa.

– SaiPa on hyvä joukkue, jolla on hyviä pelaajia. Se tulee todella kovaa päälle, Hamill kehui vastustajaa.

Taas lisää loukkaantumisia

HPK:n valmiiksi ohutta kokoonpanoa kolhittiin lauantaina lisä. Ossi-Petteri Grönholm loukkasi polveaan ohitaklauksessaan, eikä pystynyt jatkamaan peliä loppuun asti.

– Tänään tuli taas uusi potilas. Mietitään, mistä saamme taas tiistaiksi täyden kokoonpanon. Pelaajakoordinaattorilla (Janne Laukkanen) riittää hommia, Arvonen mietti.

HPK jatkaa liigapelejä tiistaina kotiottelulla Tapparaa vastaan. (HäSa)

Asiasanat