Uutiset

Valon kuningas kutsuu ristin tielle

Pitkänäperjantaina kuljetaan Riihimäellä Kristuksen rinnalla kohti Golgataa. Katunäytelmä Valon kuningas vie nykyihmisen 2000 vuoden taa kokemaan tuskan hetket.

Katunäytelmä toteutetaan Riihimäellä jo kolmannen kerran. Kahdella aiemmalla kerralla tuhannet ihmiset ovat lähteneet seuraamaan pääsiäisnäytelmää. Tälläkin kerralla näytelmän odotetaan kokoavan kadut täyteen väkeä.

Seurakunnan ja 70 vapaaehtoisen toteuttamaan näytelmään on tällä kertaa saatu päärooleihin ammattinäyttelijät. Peter Ahlqvist näyttelee Jeesuksen roolin ja Emmi Kangas Maria Magdaleenan.

Näytelmä sulkee Riihimäen keskustan kadut ja pimentää katuvalot neljäksi tunniksi sekä perjantaina että lauantaina. Varsinainen näytelmä kestää vajaan tunnin.

Musiikkinäytelmän on kirjoittanut Pirkko Arola ja Juha Antikainen on säveltänyt musiikin. Näytelmän ohjaa Timo Sinivuori.

Valon kuningas – musiikkinäytelmä käynnistyy Riihimäen vanhalla linja-autoasemalla pitkänäperjantaina ja lankalauantaina 6. ja 7. huhtikuuta kello 20 sekä 22 lähtien. Vaellus lähtee linja-autoasemalta Kerhotalon kautta Kirkonmäelle.

(HäSa)

Menot