Uutiset

Valta siirtyi Lammille

Salibandyn Divarin kauden ensimmäinen hämeenlinnalainen paikallisottelu oli Lammin Salibandyn heiniä. LaSB järkytti kaupungin valta-asetelmia hakemalla Iittala-hallista vierasvoiton numeroin 5–3 (2–0, 1–3, 2–0).

Ottelun ykköskentällinen oli LaSB:n Heikki Hätösen johtama viisikko. Keskushyökkääjä Hätönen teki itse maalin ja syötti loput neljä vieraiden maalia. Toinen laitahyökkääjä Tino Nivala laukoi lammilaisten ensimmäisen ja kolmannen maalin. Puolustajan paikalta hanakasti noussut Miikka Pentikäinen puolestaan maalasi sekä LaSB:n 4–3-voittomaalin että Steelersin takaa-ajon katkaisseen 5–3-osuman. Viidennen maalin LaSB teki tyhjään Steelers-maalin.

LaSB oli ottelun alussa selvästi parempi. Steelers ei saanut peliään käyntiin hanakasti kiinni iskeneen vierasjoukkueen puristuksessa. LaSB johti neljän ja puolen minuutin pelin jälkeen 2–0 ja oli osunut maalien välissä kertaalleen sekä ylärimaan että tolppaan.

– Pelasimme ensimmäisen erän todella hyvin, mutta toisessa erässä peli vähän herpaantui. Vastustaja tuli erään paremmin. Meillä jäi peli koppiin. En tiedä, tuliko meille liian hyvä olo avauserän jälkeen, Hätönen mietti.

Steelers paransi toiseen erään

LaSB meni ottelussa kolmen maalin karkumatkalle toisen erän alussa, kun Nivala yllätti kaukaa Steelersin maalivahdin Juha Jokisen. Sen jälkeen kotijoukkue sai kuitenkin maalihanat auki ja tuli tasoihin Joel Vallinkosken, Ville Lastikan ja Janne Ijäksen (1+1) maaleilla.

Kolmannessa erässä näytti pitkään, että Steelers on lähempänä voittomaalia. Se piti palloa pitkiä pätkiä, eikä LaSB päässyt palloon kiinni. Vierasjoukkue sai pelinsä kuitenkin erän puolivälissä auki, kun se onnistui ensin tappamaan Henri Vilenin kahden minuutin rangaistuksen.

– Kolmannessa erässä jouduimme ensin kykkimään, mutta saimme tapetusta jäähystä lisää virtaa. Lopussa pystyimme iskemään parista paikasta maalin, ottelun ykkösmies kertasi.

Tutut kaverit toivat lisävirtaa

Hätönen myönsi, että paikallisottelun pelaaminen tuttuja kavereita vastaan tuo pelaajille lisävirtaa.

– Jo ennen peliä huomasi, että fiilis on erilainen. Vatsassa oli hyvä kutina, Classicista kotiseuraansa vaihtanut sentteri sanoi.

Oman viisikkonsa peliin Hätönen oli syystäkin tyytyväinen.

– Meidän ketjullamme rullasi ihan hyvin. Yhden maalin päästimme omiin. Siitä tulee pieni miikka, mutta muuten pitää olla tyytyväinen, Hätönen arvioi.

Hätönen palasi täksi kaudeksi pitkästä aikaa kasvattajaseuraansa. Hän viihtyy Lammilla mainiosti.

– Onhan se ihan huikeaa, kun koko kylä on joukkueen mukana. Halli oli harkkapeleistä lähtien ihan täynnä. Siellä on hieno pelata. Meillä on nuori ja nälkäinen ryhmä, jossa on hieno olla messissä, Hätönen sanoi.

Puolet pelistä ei riitä voittoon

Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen osasi kertoa heti pelin jälkeen syyn tappioon.

– Isoin syy tappioon on se, että pelasimme 30 minuuttia 60 minuutista. Lauantaina pelasimme viisi minuuttia, joten jonkinlainen kehitys siihen tuli päivässä. Se ei vain riitä, jos tässä sarjassa pelaa 30 minuuttia. Jokainen vaihto, jokainen erä ja jokainen tilanne pitää pelata täysillä. Silloin voimme pärjätä. Muuten emme voita jatkossakaan. Peliä ei pysty huijaamaan, Järvinen sanoi.

LaSB:n valmentajalle Kai Vitielle voitto maistui.

– Saimme pistetilin auki ja vielä täällä Iittalassa paikallisottelussa. Todellakin maistuu, Vitie sanoi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

22.1.2020