Uutiset

Valtio maksaa vuokraa tyhjästä toimistotalosta

Valtion omistama Senaattikiinteistöt ei ole toistaiseksi saanut vuokrattua tyhjiä tilojaan Hämeenlinnassa.

Yhtiöllä on Vanajantie 10 B:n toimistotalossa 2 000 neliön vuokratilat, jotka ovat olleet tyhjillään pian jo puolitoista vuotta. Vuokrasopimus päättyy vuoden 2013 puolella, joten valtio maksaa tiloista vuokraa edelleen pitkälti toista vuotta.

-Näinhän se menee. Kun vuokrasopimus on tehty, rahat menevät sen mukaisesti. Siksi meillä onkin iso intressi toimia, kertoo Senaattikiinteistöjen Länsi-Suomen aluejohtaja Olavi Hiekka.


Neuvottelut käynnissä

Senaattikiinteistöt on etsinyt tiloille uutta käyttäjää elokuusta 2010 saakka. Vaikka neuvottelut ovat kestäneet, Hiekka on toiveikas tulevaisuuden suhteen.

-Meillä on yksi potilas, jonka kanssa olemme käyneet keskustelua. Tämä on vähän pidempi ketju, enkä valitettavasti voi kuvata sitä tässä nyt sen tarkemmin.

-Mutta sanotaan niin, että koko ajan tehdään töitä sen eteen, että saisimme valtion tilakustannuksen siitä käyttöön. Siinä ei vielä valitettavasti olla onnistuttu, mutta asia on vireillä ja olemme toivorikkaita sen suhteen, että ennen kuin tämä sopimus kokonaan päättyy, pääsemme asiassa eteenpäin, Hiekka sanoo.

Täytyykö tulijan olla valtion hallintoa vai voiko teille tulla alivuokralaiseksi kuka vain?

-Voi tulla, kyllä me voidaan alivuokrata sitä tilaa lyhytaikaisesti ihan kenelle vain. Mutta tämä nyt vireillä oleva keissi kuuluu ihan meidän asiakaskuntaamme, Hiekka toteaa.


Lähtö aloitti dominoefektin

Vanajantie 10 B:n tilat vapautuivat elokuussa 2010, kun oikeushallinnon palvelukeskus siirtyi Linnankasarmille. Muuton taustalla oli valtion talous- ja henkilöstöhallinnon keskittäminen samaan organisaatioon ja vähempiin tiloihin.

Oikeushallinnon palvelukeskus oli muuttanut Vanajantie 10:een kesäkuussa 2007. Sen 70-päinen henkilöstö ehti työskennellä Vanajantiellä kolme vuotta.

Palvelukeskuksen lähdön aikoihin Vanajantie 10:n B-rakennuksesta lähtivät myös talon alkuperäinen rakennuttaja, konkurssiin ajautunut H&P Infra, lounasravintola Lanterna ja alakerrassa toiminut työvaatemyymälä Vaatepro.

Lanternan yrittäjät ilmoittivat lähtönsä syyksi palvelukeskuksen muuton ja sitä kautta pienentyneen asiakasvirran. (HäSa)