Uutiset

Valtio voi maksaa puolet yhteisrannan niittotalkoista

Hämeen ely-keskuksella on tänä vuonna 35 000 euron potti jaettavaksi Vanajaveden rantojen kunnostushankkeisiin. Seuraavaksi on ranta-asukkaiden aika kääriä hihat.

-Rahaa voi hakea kuka tahansa, mutta ely-keskuksen osuus voi olla korkeintaan puolet kustannuksista, kertoo Hämeen ely-keskuksen hydrobiologi Heini-Marja Hulkko.

Tammikuussa valmistui selvitys Vanajaveden rantojen kunnostustarpeista. Selvityksen pohjalta listattiin 34 kohdetta, joihin ely-rahaa voi hakea.


Historiallinen kivetys murenee

Hattulan Mierolansalmen pengermää reunustava kivetys murenee paikoitellen.

-Kivetys on ilmeisesti 1800-luvun alkupuolelta. Eroosio on rikkonut sitä, selittävät Toini Peltola ja hänen tyttärensä Kirsi Jokinen.

He tulivat Hattulan Juteinitalolla järjestettyyn Vanajavesi-iltaan kuullakseen, voisiko Jokisen mökkipaikalla sijaitsevan kivetyksen korjaukseen saada ulkopuolista apua.

Vanajavesikeskuksen vesistöasiantuntija Suvi Mäkelä kertoo, että kaksikon kannattaa ottaa yhteyttä ely-keskuksen kulttuuriperintökohteista vastaavaan ihmiseen.


Vanajavesikeskus hoitaa osan

Rahoitusta voi saada sekä kunnostusten toteuttamiseen että suunnitteluun. Rahaa haetaan ely-keskuksesta kirjallisella lomakkeella tai vapaamuotoisella hakemuksella.

Osan kunnostuslistan kohteista hoitaa Vanajavesikeskus. Tulevana kesänä Vanajavesikeskus tekee kunnostustoimenpiteitä Kutalanjokisuun lahdelmassa, Hatunniemessä sekä Aulangon tekosaarilla. (HäSa)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic