Uutiset

Valtiosta peräkammarin poikien sutenööri

Keskustalaiset kansanedustajat ovat taas vauhdissa. Kansanedustaja Seppo Lahtela (kesk.) on tehnyt talousarvioaloitteen, jotta peräkammarin pojat saadaan liikkeelle. Lahtela esittää, että ensi vuoden budjettiin varattaisiin rahaa avioliittoaikeiden tukemiseen.

Toisin sanoen Lahtela ehdottaa, että poikamiesten riiuureissuja tuettaisiin valtion kassasta. Valtio tukisi naima-aikeita esimerkiksi matkakorvauksin, silloin kun poikamies lähtee oman kunnan ulkopuolelle naisia narraamaan. Peräkammarin pojat voisivat lähteä esimerkiksi tansseihin etsimään sitä oikeaa toiselle puolelle Suomea.

Ilta Sanomien haastattelussa Lahtela tosin sanoo, että matkakorvaus maksettaisiin vasta papin aamenen jälkeen. Eli valtio ei lähtisi yhdenyön juttuja tukemaan vaan reissujen olisi suotavaa kestää hieman pidempään.

Vehkalahtelainen kansanedustaja on erityisen huolissaan syrjäseutujen poikamiehistä. Hän uskoo, että valtion tuki voisi saada miehet liikkeelle ja heilat kainaloon. Näin maaseutukin virkistyisi.

Joku roti maaseudun tukemiseenkin pitää panna. Jos ei ihminen itse pääse ihmisten ilmoille naisia katsastamaan, niin ei se valtion ongelma ole.

Onko se oikein, että valtio ottaa sutenöörin roolin – vielä verorahoilla.

Sitä paitsi peräkammarin pojilla on yleensä hyvää metsää ja kunnon menopelit alla. Luulisi, että ihan ominkin rahoin pääsee tansseihin leidejä bongaamaan. Ilmeisesti kuitenkin tukipaperien täyttäminen on niin mukavaa puuhaa, että siinä sivussa menee matkakorvaustenkin raapustaminen. Taksikuittejahan kannattaa säästää jo vuosien takaa. Kuka sitä tietää, miltä reissulta se on, kunhan on säännöllisesti kuitteja tallessa.

Lahtela haluaisi valtion tukevan vain Suomen sisällä tapahtuvia naimamatkoja.

Ehkä ennemmin peräkammarin pojat pitäisi lähettää välimeren maihin ottamaan oppia siitä, kuinka flirttaillaan. Suomalaiset miehet kun ovat perinteisesti hiljaisia jörriköitä.

Tulee ottaa myös huomioon, että jos maaseudun yksinäisille löydetään puolisot, se tuppaa järkyttämään landen rauhaa. Lukuisia kertomuksia on siitä, kun taloon tulee uusi emäntä ja siitähän se anoppi riemastuu. Yhteiselo on harvoin rattoisaa rinnakkaiseloa. Siinä voi mennä tilat ja metsät, kun omaisuutta ryhdytään puolittamaan.

Tosin kyllähän siinäkin puolensa on. Miehen on jatkossa pakko liikkua, kun ex-puoliso ja lapsi asuvat toisella paikkakunnalla. Aja siinä sitten viikonloppuisäksi. Ilman korvauksia.

Luulisi, että kansanedustaja Lahtelalla olisi eduskunnassa parempaakin tekemistä kuin kehitellä erilaisia tukia peräkammarin pojille.

Suosittelisin keskustelutuokiota keskustanaisten kanssa. Tanja Karpelalla voisi olla näkökulmia, miksi naiset ovat ronkeleita. Karpelalla kun on kokemusta monesta miesehdokkaasta, aina ulkomailta lähtien.

Ehkä ongelma ratkeaa ilman valtion tukea, kun oikein yrittää.

Päivän lehti

25.1.2020