Uutiset

Valtterilla pääsee Turenkiin

VR:n 150-vuotisjuhlavuoden kohokohta on perinnejuna Valtterin valmistuminen.

Yleisö pääsee tutustumaan Valtteriin eri puolella Suomea juhlavuoden aikana.

Valtteri saapuu Hämeenlinnaan sunnuntaina 18.3. kello 11.55 ja palaa takaisin Helsinkiin kello 15.05. Tässä välissä Valtteri tekee kaksi matkaa Turenkiin ja takaisin Hämeenlinnaan.

Pysähtymispaikaksi on valittu Turenki, koska Turengin asemarakennus on yksi vanhimmista puurakenteisista asemarakennuksista Suomessa. Se on valmistunut vuonna 1862.


Vaunuja eri vuosikymmeniltä

Valtterissa on entsöidyt puurakenteiset vaunut. Junassa on salonkivaunu, matkustajavaunu, yhdistetty matkustaja- ja kahvilavaunu sekä yhdistetty matkustaja- ja konduktöörivaunu. Junaa vetää dieselvetoinen Dr 13-veturi.

Valtterin vaunut edustavat eri vuosikymmeninä käytössä ollutta kalustoa 1920-luvulta 1990-luvulle.


Kahvia tai brunssi

Valtterilla pääsee matkustamaan ilmaiseksi, mutta lippu pitää noutaa jo etukäteen palvelupiste Kastellista. Lippuja saa viikolla 10.

Turengin asemalla Janakkalan kunta ja osuuspankki tarjoavat perinnejunan matkustajille kahvit erillistä kahvilippua vastaan, jonka saa junalipun noudon yhteydessä. Samana päivänä Turengin asemaravintolassa on katettuna myös perinnebrunssi.

Hämeenlinnan kaupunki tarjoaa junamatkustajille lippua vastaan ilmaisen käynnin useimpiin Hämeenlinnassa sijaitseviin museoihin. (HäSa)

Mainos