Uutiset

Valtuusto hyväksyi maanvaihdon Parolassa

Hattulan valtuusto hyväksyi keskiviikkoiltana maanvaihdon kunnan ja Lemminkäisen välillä. Sopimuksen mukaan kunta saa omistukseensa Parolan nykyisen K-kaupan kiinteistön, kun kauppa siirtyy uuteen liikekeskukseen.

Lemminkäinen Talot Oy taas saa ns. Pankinpuiston tontin, jolle voi rakentaa kerrostalon. Valtuusto hyväksyi myös asiaa koskevan kaavamuutoksen.

Timo Koskinen (kesk.) ihmetteli sitä, että tontit vaihdetaan päikseen ilman välirahaa. Lemminkäinen tosin purkaa kaupan kiinteistön perustuksineen sen jälkeen, kun se tyhjenee.

Tontit ovat kuitenkin eri kokoiset, Lemminkäisen tuleva tontti on lähes 6 000 neliön suuruinen, kunnan taas hieman alle 2 700 neliötä. Molemmat sijaitsevat aivan Parolan keskustassa.

Kunnanjohtaja Martti Pura selvitti, että neuvotteluissa on tarkasteltu tonttien rakennusoikeutta. Niille muodostettavat rakennuspaikat ovat lähes samanarvoiset. Kunta omistaa kaupan veressä sijaitsevan parkkipaikan, jota on tarkoitus hyödyntää, kun tontille aletaan rakentaa.

-Kovan rahan kerrostalon rakentaminen saattaa käynnistyä heti kesälomien jälkeen. Kysyntää tällaiselle ainakin on, Pura kertoi.

K-kaupan paikalle taas saattaa joskus nousta kunnan palvelukeskus.


Parola ja Hurttala täyttyvät

Kahden pikkukoulun lakkauttaminen on puhuttanut Hattulan valtuustoa kevään ajan. Lakkautuspäätös tehtiin vuosi sitten, mutta lakkautuksen taloudellisista vaikutuksia on kaivattu tietoa nyt.

Kunnanjohtajan esittelemien laskelmien mukaan lakkautuksista kertyy vuosittain noin 180 000 euron säästö. Laskelmassa on huomioitu sisäiset vuokrat, kolmen opettajan palkkamenot ja kuljetusten aiheuttamat lisäkustannukset.

Timo Koskinen, joka on myös sivistyslautakunnan puheenjohtaja, toi esiin huolen Parolan ja Hurttalan koulujen ahtaudesta.

Hurttalan koulun remonttitarvetta selvitetään kesän aikana, ja Koskisen mukaan samalla olisi tarpeen tutkia lisärakentamisen mahdollisuutta. Myös Parolan koulun laajentamista joudutaan miettimään lähivuosina.

Valtuusto hyväksyi omalta osaltaan myös järjestelyt, jotka liittyvät Hämeenlinnan seudun vesiyhtiön omistuspohjan laajentamiseen sekä vakavaraisuuden lisäämiseen.

Akaa on tulossa mukaan HS-veden osakkaaksi, ja kunnanjohtaja Puran mukaan päätös on merkittävä myös Hattulan vesihuollon kannalta.

-Vanhan kolmostien varteen on tulossa Paroisten ja Iittalan välinen yhdyslinja, joka hyödyttää myös meitä.

Kokouksessa tehtiin kaksi aloitetta. Sari Hanka (kesk.) esitti, että Ihalemmentien varteen tehtäisiin kevyen liikenteen väylä. Hattulan vammaisneuvosto taas esittää, että Hattulaan laaditaan vammaispoliittinen ohjelma. (HäSa)