Uutiset

Valtuustoon mielitään maltillisilla budjeteilla

Hämeenlinnan seudun kuntavaaliehdokkaat ovat ilmoittaneet melko laiskasti vaalirahoituksestaan. Kuusi päivää ennen vaalisunnuntaina vapaaehtoisen ennakkoilmoituksen oli jättänyt vasta 54 hämeenlinnalaisehdokasta. Kaikkiaan ehdokkaita kaupungissa on 355.

Heistä suurimmalla budjetilla kaupunginvaltuustoon pyrkii Kari Ilkkala (ps.), joka ilmoittaa vaalikuluikseen 4730 euroa. Summa on mennyt kokonaisuudessaan vaalilehden, esitteiden ja muun painetun materiaalin hankintaan. Ilkkala rahoittaa vaalikustannuksensa kokonaan omasta pussistaan.

Toiseksi suurimman vaalibudjetin, 2978 euroa, ilmoittaa valtuutettu Lulu Riikonen (ps.). Hän kertoo saaneensa tukina tuhat euroa yksityishenkilöiltä ja sata euroa puolueelta. Kuluista suurin osa on mennyt lehtimainontaan.

Kolmanneksi eniten rahaa ilmoitustensa mukaan on käyttämässä Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapio Vekka (kok.), jonka vaalibudjetti on 2600 euroa. Hän kertoo saaneensa 400 euroa tukea muilta tahoilta kuin yksityishenkilöiltä, yrityksiltä, puolueelta tai puolueyhdistyksiltä. Kuluista suurin osa menee lehti- ja ulkomainontaan.

Satasista pariin tuhanteen

Alle 2000 euron budjetilla ovat lisäksi liikkeellä Hämeenlinnassa Sari Rautio (kok., 1900 euroa), Akseli Hakala (kok., 1600 euroa), Martti Töttölä (vihr.,1450 euroa) ja Pasi Vesala (sd., 1200 euroa).

Rautio kustantaa kampanjansa itse. Vesala saa tukea muilta tahoilta kuin kuin yksityishenkilöiltä, yrityksiltä, puolueelta tai puolueyhdistyksiltä yhteensä 1200 euroa. Hakala saa puolueyhdistyksiltä 700 euroa ja Töttölä yksityishenkilöiltä 200 euroa.

Kirsi Ojansuu-Kauniston (vihr.) budjetti on 780, Leo Leppäsen (sd.) ja Jukka Saarion (kok.) 750 euroa. Ojansuu-Kaunisto kertoo saavansa tukea puolueyhdistykseltä 35 euroa. Leppänen ja Saario ovat liikkeellä kokonaan omalla rahoituksellaan.

Alle 800 euroa kertovat käyttävänsä vaaleihin Marja-Elina Aho (ps.), Katriina Ahtiainen (ps.), Anne Kisonen (sd.) Leo Koivula (kd.), Satu Leivonsalo (vihr.), Terhi Mäkinen (kd.), Emilia Raittila (kd.), Kalevi Rämö (kd.), Päivi Sieppi (vihr.), Pentti Sinisilta (vihr.), Mirka Soinikoski (vihr.), Ismo Soukola (ps.), Kaarina Tamminen (vihr.) ja Tapio Turja (kd.).

Osa ei käytä euroakaan

200–500 euron vaalikampanjan tekevät Teija Arvidsson (kd.), Janne Honkala (kok.), Jukka Jokinen (sd.), Antti Kaakinen (vihr.), Marjut Kemiläinen (vihr.), Amanda Maula (vas.), Merja Saarinen (vihr.), Jaakko Väisänen (vihr.) ja Kimmo Östman (vihr.).

25–150 euroa vaaleihin kuluu Janne Iloselta (ps.), Jonne Koskimieheltä (vihr.), Juuso Koskimieheltä (vihr.), Ossi Lapistolta (sd.), Juha Laurikaiselta (vihr.), Arja Luukkoselta (vihr.), Jenni Mannilalta (vihr.), Johanna Ojaselta (vihr.), Airi Raitarannalta (vihr.), Kaisa Rontulta (vihr.), Aku Talikalta (vihr.), Pekka Verholta (vihr.), Ville Vihriälältä (vihr.) ja Marjo Väreeltä (vihr.).

Kokonaan nollabudjetilla liikkeellä ovat John Alatalo (sd.), Anni Eskonen (vihr.), Jari Hakkarainen (vihr.), Markku Kauranen (sd.), Mira Määttänen (vihr.), Pentti Nyholm (sd.) ja Minna Vahlgvist (vihr.).

Vaalirahoituksen ennakkoilmoituksen täyttäminen on ehdokkaalle vapaaehtoista. Valtuutetut ja heidän varajäsenensä joutuvat tekemään varsinaisen vaalirahoitusilmoituksen kahden kuukauden kuluessa vaalien tuloksen vahvistamisesta.

Ilmoitukset löytyvät internet-osoitteesta www.vaalirahoitus.fi (HäSa)

Kaarina Tammisen puoluekanta on korjattu.

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic