Uutiset

Valtuustoryhmät antavat koulu-uudistuksen lisäselvityksille aikaa ensi kevääseen

Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston kokouksen alkajaisiksi valtuustoryhmien puheenjohtajat luovuttivat koulutus- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtajalle Jorma Hassiselle (sd.) kannanottonsa kouluverkkoselvitykseen.

Kannanotossa todetaan, että valtuustoryhmät haluavat edelleen jatkaa kouluverkkoselvityksen valmistelua.

– Oppilasmäärien väheneminen on kiistatonta ja kouluverkkotarkastelu on välttämätöntä tehdä huolellisesti, kannanotossa todetaan.

Valtuustoryhmät kaipaavat lisäselvityksiä muun muassa kunta- ja palvelurakenneuudistuksen, muuttoliikkeen ja oppilasmäärien vaikutuksista tuleviin tarpeisiin. Lisäksi halutaan selvityttää uudistuksen vaikutukset lähi- ja yhtenäiskoulutavoitteisiin sekä talousvaikutukset.

Kiinteistöjen osalta halutaan listata tulevat investointitarpeet vaihtoehtoineen sekä se, paljonko tiloja tarvitaan vähenevillä oppilasmäärillä.

Valtuustoryhmien mielestä tulevaan koulutus- ja kulttuurilautakunnan esitykseen tulee sisällyttää sellaisia vaihtoehtoja, jotka vastaavat oppilasmäärien vähenemisen lisäksi tulevia pedagogisia vaatimuksia.

Ryhmien tavoitteena on, että että koulutus- ja kulttuurilautakunta antaisi kaupunginhallitukselle esityksen uudesta kouluverkosta kevätkauden 2006 aikana. Tässä esityksessä olisivat mukana vaaditut lisäselvitykset.

Tämän jälkeen kaupunginvaltuusto käsittelisi asiaa erillisessä valtuustoseminaarissa. Lopullisesti asia tulisi valtuuston päätettäväksi viimeistään kesäkuussa 2006. (HäSa)

Päivän lehti

23.1.2020