Uutiset

Valvira pohtii huomautusta

Sosiaali- ja terveysalan valvontavirasto Valvira harkitsee huomautuksen antamista Hämeenlinnan kaupungille. Huomautus koskisi liian pitkiä toimeentulotuen käsittelyaikoja.

Valvira on pyytänyt Hämeenlinnan terveyden ja toimintakyvyn lautakunnalta selvitystä ennen kuin se päättää mahdollisen huomautuksen antamisesta.

Tilaajajohtaja Jukka Lindbergin valmistelemassa selvityksessä todetaan, että Valviran saamat tiedot ovat vuosilta 2009 ja 2010. Nyttemmin käsittelyajat ovat nopeutuneet. Tänä vuonna lakisääteinen seitsemän päivän käsittelyaika on tilapäisesti ylittynyt helmikuun puolivälissä ja juhannusviikolla.

Kaupunki sai jo viime joulukuussa Etelä-Suomen aluehallintovirastolta huomautuksen siitä, että lain määrittelemiä käsittelyaikoja on noudatettava myös loma-aikoina ja poikkeustilanteissa. Sen jälkeen kaupunki on tehostanut käsittelyä muun muassa muuttamalla muuttamalla toisen johtavan sosiaalityöntekijän viran sosiaalityöntekijäksi ja tukityöllistämällä käsittelijöitä vakinaisen henkilöstön lisäksi.

Lindberg esittääkin, ettei Valviran tule antaa toimeentulotuen käsittelystä huomautusta. (HäSa)

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic