Uutiset

Vanajan Laulu käy pelotta kuorokisaan

-Mennään ja nautitaan kokemuksesta, kävi miten kävi. Näin tiivistävät kuorolaulajat Pirjo Järvinen ja Vesa Lehtomäki Vanajan Laulun tunnelmia Suomen paras kuoro -kilpailun aattona. Kilpailuohjelma alkaa TV2:ssa lauantaina.

Hämeenlinnalainen Vanajan Laulu on yksi 12:sta kilpailuun valitusta kuorosta. Ensimmäinen ohjelma on osallistujakuorojen esittelyjakso. Suorat lähetykset, joista karsitaan semifinaali- ja finaalikuorot, alkavat viikon kuluttua. Hämeenlinnalaisten vuoro on 19. maaliskuuta.

-Sinne on aikaa. Kilpailubiisiä ehtii harjoitella paljon, Järvinen ja Lehtomäki pohtivat. Tosi työ alkaa heidän mielestään vasta, jos jatkopaikka aukeaa.

Kakkossopraanoa laulava Pirjo Järvinen ja tenori Vesa Lehtomäki toivovat, että karsintaerän kilpailukappale sovituksineen antaa Vanajan Laulusta rempseän ja eläväisen kuvan.

-Sanoisiko, että se on kuoromusiikin progea. Tavoitteena on, että biisissä olisi monenlaisia elementtejä, ei pelkästään tasaista legatolinjaa, Lehtimäki sanoo.

Kuoronsa vahvuutena kaksikko pitää erityisesti esiintymistaitoa.

-Laulamisen ilo ja riemu näkyvät meistä, Järvinen sanoo.

-Varsinkin, jos saamme käyttää liikettä esityksessä, Lehtomäki komppaa.


Hyvä porukka ?kannustaa eteenpäin

Ehdotus kuorokilpailuun osallistumisesta tuli kuoronjohtajalta Johanna Laukkaselta, mutta kuorolaisia ei tarvinnut kauan houkutella mukaan.

-Sähköpostiin tuli saman tien ”kyllä, kyllä, ehdottomasti” -vastauksia, Lehtomäki sanoo.

Pirjo Järvinen korostaa, että mukavan kuoroporukan kanssa on aina kivaa lähteä kilpailumatkalle.

-Ja paljonhan kaikenlaisia reissuja on tehtykin, hän sanoo.

Kuorokilpailuun valmistautuminen ei suinkaan ole vienyt Vanajan Laulun koko kevätkautta. Myös omia konsertteja ja muuta ohjelmistoa on ehditty harjoitella.

Suomen paras kuoro -kilpailun alkukarsinnassa jokainen kuoro esittää valmistelemansa sovituksen annetusta kappaleesta. Toisena tehtävänä on artistivieraan kanssa esiintyminen. Esitettävän kappaleen kuoro kuulee kilpailupäivän aamuna.

Tuomaristo valitsee jatkoon jokaisesta alkuerästä yhden kuoron ja yleisö toisen. (HäSa)