Uutiset

Vanajan nuorisokuoro on vuoden nuorisokuoro

Yleisradio on valinnut kanttori Ismo Savimäen johtaman Vanajan nuorisokuoron vuoden nuorisokuoroksi.

Genretuottaja Miikka Maunula Yleltä kertoo, että vuoden nuorisokuoron valintaan vaikuttavat muun muassa kuoron yleinen tunnelma, konsertit sekä levytykset.

Maunulan mukaan Vanajan nuorisokuoron joulu- ja kevätkonsertti äänitetään ja välitetään Yle Radio 1:ssä. Kuoro esitellään myös radion Laulua kuoroa – ohjelmassa.

-Monen kuoron kanssa olemme tehneet myös niin kutsuttuja kantanauhoja kuoron ohjelmistosta. Nauhoista ei synny kaupallista levyä, vaan kappaleet jäävät Ylen tarjontaan eli radiosta voi myöhemminkin kuulla vanhoja vuoden nuorisokuoroja, Maunula kertoo.

Vanajan nuorisokuoro nauhoitti vuonna 2008 Lahja-joululevyn. Kuoro tekee myös säännöllisesti esiintymismatkoja ulkomaille, viimeksi keväällä Serbiaan.

Yleisradio on valinnut vuoden nuorisokuoron vuodesta 1988 lähtien. Yle haluaa valinnallaan nostaa nuorisokuorokulttuuria eri puolella Suomea.

Viime vuonna vuoden nuorisokuoroksi valittiin iisalmelainen Nuorisokuoro Allegro ja vuonna 2009 Helsingin Tuomiokirkon Cantores Minores -poikakuoron. (HäSa)

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic