Uutiset

Vanajanlinnalle valmistellaan rakennussuojeluesitystä

Vanajanlinnan päärakennus halutaan rakennussuojelun piiriin. Tätä koskeva valmistelu on käynnissä Hämeenlinnan maankäytön suunnitteluyksikössä. Samanaikaisesti kaupungin tilapalvelu laatii päärakennuksen korjaustarveselvitystä.

-Rakennussuojeluesityksen nojalla halutaan selkeät pelisäännöt Vanajanlinnan tuleville remonteille. Rakennuksen tai alueen tulevaan käyttöön suojelulla ei ole vaikutusta, sanoo asemakaava-arkkitehti Päivi Saloranta.

Hämeenlinnan kaupunki valmistelee Vanajanlinnan rakennussuojeluesitystä yhteistyössä Vanajanlinna Oy:n, Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) ja Museoviraston kanssa.

-Vanajanlinnassa on tehty kaiken aikaa pientä remonttia. Tähänkin asti tätä työtä on tehty suojellen, mutta selkeät pelisäännöt helpottavat asiaa. Kun asiat kerran käydään kunnolla läpi, ei joka yksityiskohtaa tarvitse jatkossa käydä kysymässä, Saloranta sanoo.

Museovirasto on luokitellut Vanajanlinnan valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi ympäristöksi. Siksikin Salorannan mukaan on paikallaan, että päärakennus saa suojelustatuksen. (HäSa)

Päivän lehti

6.6.2020