Uutiset

Vanajanlinnan liiketoiminta kasvaa aina Hangosta Leville

Hämeenlinna
Vanajanlinna Oy laajene Hämeenlinnasta Leville. Yhtiön omistukseen siirtyy Levin Ravintolakatu Oy, joka omistaa Leviltä neljä ja Hangosta yhden ravintolan.

Vanajanlinnaan liitetään myös Levi Spirit Service Center, joka vuokraa luksushuviloita Leviltä. Kaikkiaan Vanajanlinnan liikevaihto kasvaa noin 3,2 miljoonalla eurolla.

Levin Ravintolakadun ja Levi Spirit Service Centerin entisistä omistajista, Jussi Salonojasta ja Mattias Thermanista, tulee Vanajanlinnan osakkaita. Salonoja, Therman, Pekka Vihma ja Mika Walkamo omistavat jatkossa kukin 25 prosenttia yhtiöstä.

-Salonoja ja Therman haluavat keskittyä muunlaiseen liiketoimintaan. Vanajanlinnan operatiivinen johtaminen jää edelleen minulle ja Walkamolle, sanoo Vanajanlinnan toimitusjohtaja Pekka Vihma.

Vihma kertoo, että sopimusten ja yritysjärjestelyjen jälkeen yhtiö ryhtyy käyttämään itsestään nimeä Vanajanlinna Group.

-Sen kotipaikka on Hämeenlinna ja sitä johdetaan Hämeenlinnasta. Muutumme valtakunnalliseksi yhtiöksi, jolla on toimintaa Hangosta Leville.

Sesongit tasaantuvat
Yritysjärjestelyjä perustellaan hotelli- ja ravintolatoiminnan kausiluonteisuudella.

-Tehdyllä järjestelyllä saamme yhtiön sisällä hyödynnettyä vuoden eri aikoihin ajoittuvat sesongit esimerkiksi henkilöstöjärjestelyissä. Yhtiön toiminta tulee olemaan selkeästi ympärivuotisempaa, Therman sanoo.

Hämeenlinnan Vanajanlinna on kokous- ja juhlahotelli, jonka ravintolamyynti on suurempaa kuin varsinainen hotellitoiminta. Levin ja Hangon ravintolat taas elävät matkailun rytmissä.

-Hiihtoloma ja pääsiäinen ovat hiljaisia aikoja meille Vanajanlinnassa. Pohjoisessa ne taas ovat sesonkiaikaa, Vihma sanoo.

Vanajanlinna Oy:n liikevaihto kasvoi viime vuonna lähes 22 prosenttia 6,4 miljoonaan euroon. Tulos ennen veroja lähes kaksinkertaistui runsaaseen 430 000 euroon. Vihma kertoo, että tänä vuonna yhtiön liikevaihto nousee noin 10 miljoonaan euroon.

– Nousemme liikevaihdolla viiden suurimman hotelliyrityksen joukkoon. Kisa on niin kovaa, että on kehityttävä koko ajan.

Levin Ravintolakatu omistaa Levillä Tango, Cantina, Bistro ja Oluthuone Tsekki -nimiset ravintolat. Hangossa yhtiöllä on HSF Hanko -niminen ravintola, joka tunnettiin aikaisemmin pursiseuran ravintolana. (HäSa)

Arno Juutilainen

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic