fbpx
Uutiset

Vanajanranta II:lle uusi ilme arkkitehtikilpailulla

Vanajanrannan kakkosalueesta järjestetään arkkitehtikilpailu vielä tämän vuoden kuluessa.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, alueelle valmistuu kaava ensi kesänä ja rakentaminenkin voi alkaa jo ensi vuoden lopulla.

Vanajanranta I:n ja Vanajantien väliin jäävän maakaistan kehittämisestä on neuvoteltu sopimus sen omistajien kesken.

Noin puolentoista hehtaarin alueella on lukuisia omistajia Hämeenlinnan kaupungista yksityisiin ihmisiin. Alueelle kaavaillaan asuinrakentamista.

Kaupunginhallitus käsittelee maanantaina sopimusta, jonka mukaan aluetta kehitetään yhtenä kokonaisuutena nykyisistä tontinrajoista riippumatta. Tavoitteena on kaavoittaa sille neljä tonttia.

Sopimuksessa ovat mukana NCC Rakennus oy, Rakennusliike R. Kähkönen oy ja Peab oy, joista jokainen saa toteutettavakseen yhden tontin.

Kaupungin omistamalle kulmatontille kaavaillaan muita tontteja tehokkaampaa rakentamista.

Nopea aikataulu

Suunnittelukilpailuun päädyttiin, koska maanomistajat ovat yhtä mieltä siitä, että alueella on suuri kaupunkikuvallinen merkitys. Alue mahdollistaa uudenlaiset kaupunkikuvalliset ratkaisut.

Kilpailun osallistujat pitäisi valita jo kesäkuussa. Tulos julkistetaan aikataulun mukaan jo lokakuussa tänä vuonna. Sen jälkeen käynnistetään kaavoitus.

Arkkitehtikilpailun kustannuskatoksi kaavaillaan 50 000 euroa. Kaupunki vastaa enintään 30 000 euron kustannuksista ja muut maanomistajat loppuosasta.

Vanajantie kuntoon

Monelle hämeenlinnalaiselle lienee iloinen yllätys, että tässä yhteydessä on aikataulutettu myös Vanajantien kunnostus.

Sen pitäisi alkaa kesäkuussa 2013 ja päättyä lokakuussa 2014. Toisaalta koko alueen pitäisi olla täysin valmis vasta 2018.

Sopimuksessa kaupunki sitoutuu toteuttamaan vastuullaan olevat työt, jos mukana olevat rakennusliikkeet ilmoittavat viimeistään tämän vuoden lopussa käynnistävänsä omat kohteensa aikataulun mukaisesti. (HäSa)

Menot